Γεύμα εκτός σπιτιού: 3 σωτήρια tips για να γλιτώσεις έξτρα θερμίδες

27.06.2018
Γεύμα εκτός σπιτιού: 3 σωτήρια tips για να γλιτώσεις έξτρα θερμίδες
Επαγγελματικά meetings, γεύμα με φίλους ή μια ρομαντική βραδιά σε εστιατόριο. Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορεί να βρεθείς να τρως έξω είναι πολλές, με αποτέλεσμα να καλείσαι να… παλέψεις με τους πειρασμούς και τις θερμίδες που καραδοκούν να σου προσθέσουν βάρος. Ή τουλάχιστον έτσι το βλέπεις εσύ.

Αντί να φεύγεις με τύψεις κάθε φορά που έχεις απολαύσει ένα πλούσιο γεύμα εκτός σπιτιού, φρόντισε να μάθεις να αποφεύγεις τις παγίδες της θερμίδας και να αποχωρείς από το γεύμα σου χορτάτη μεν, χωρίς φούσκωμα και ενοχές δε.

Τα τρία tips που ακολουθούν μπορούν να σου εξασφαλίσουν πως από εδώ και στο εξής δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Γιατί το να φας ένα παχυντικό γεύμα δεν σημαίνει πως οι θερμίδες θα αγγίξουν επίπεδα τρέλας.

Κράτα ως δεδομένο ότι θα επιλέξεις το αγαπημένου σου πιάτο όσες θερμίδες κι αν περιέχει. Το αξίζεις!

Πώς μπορείς, όμως, να αποφύγεις όλες τις συνοδευτικές θερμίδες που πραγματικά δεν σου χρειάζονται για να χορτάσεις;

Πες «όχι» στο προδόρπιο

Ψωμί, λάδι, πάστα ελιάς, τυριά και μικρά πιάτα γεμάτα γκουρμέ πειρασμούς κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους πριν καν προλάβεις να δώσεις την παραγγελία σου. Τα εδέσματα αυτά μπορούν να σου χαρίσουν έως και 400 θερμίδες, αφού ούσα πεινασμένη πιθανότητα δεν θα αντισταθείς. Φρόντισε να μην υποκύψεις και να απολαύσεις με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη το κυρίως γεύμα.

Dressing; Μάλλον όχι

Στην περίπτωση που δεις το πιάτο σου να περιέχει οποιασδήποτε μορφής dressing, κάνε πίσω. Δύο κουταλιές της σούπας μπορεί να αγγίζουν ακόμα και τις 350 θερμίδες, ενώ αν υποθέσουμε πως μπορεί να θέλεις να γευτείς τη σάλτσα αυτή με λίγο ψωμί, καταλαβαίνεις σε τι θερμιδικά επίπεδα φτάνεις. Και μάλιστα για μια απόλαυση που πραγματικά δεν έχει να σου δώσει αυτό το κάτι παραπάνω.

Μην τσιμπολογάς από τα πιάτα των άλλων

Εδώ μιλάμε για τη μεγαλύτερη παγίδα όλων. Συνήθως μια παρέα έχει επιλέξει διαφορετικά πιάτα με αποτέλεσμα ο ένας να δοκιμάζει από το φαγητό του άλλου για να πάρει μια ιδέα. Μέγα λάθος. Μιλάμε για έξτρα θερμίδες που πιθανότατα ούτε καν θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου αφού σπανίως απολαμβάνουμε κάτι άλλο πέρα από το γεύμα που εδώ και ώρα λιγουρευόμασταν. Πες όχι και αρκέσου στο πιάτο που έχεις ακριβώς μπροστά σου.

Με τους τρόπους αυτούς ελέγχεις τις θερμίδες που καταναλώνεις και είσαι σε θέση να καταλάβεις αν το παράκανες.

Και το επιδόρπιο;

Ποιος μπορεί να αντισταθεί; Εδώ, αυτό που σου προτείνουμε να κάνεις είναι να φας το επιδόρπιο μόνο στην περίπτωση που πραγματικά σου αρέσει και το ζητάει ο οργανισμός σου. Εκεί ναι! Ποιες είμαστε εμείς να σου πούμε να αντισταθείς σε μια φρέσκια, ζουμερή σοκολατόπιτα;

Προσοχή όμως! Στην περίπτωση που το αίσθημα κορεσμού είναι έντονο και νιώθεις πως τίποτα δεν κατεβαίνει, δεν χρειάζεται να καταπιεστείς, Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που το επιδόρπιο δεν είναι της αρεσκείας σου.

Είδατε κορίτσια; Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!