Αυτού του φρούτου τον χυμό πρέπει να πιείς μετά από ένα παχυντικό γεύμα για να κάψεις λίπος

16.04.2018
Αυτού του φρούτου τον χυμό πρέπει να πιείς μετά από ένα παχυντικό γεύμα για να κάψεις λίπος
Έφαγες πολύ και ήδη πριν την τελευταία μπουκιά έχεις τύψεις; Το έριξες έξω για τα καλά και φόρτωσες τον εαυτό σου με πολλές θερμίδες και ακόμα περισσότερα λιπαρά; Πριν πανικοβληθείς, ήρθε η ώρα να μάθεις πως υπάρχει λύση.

Μια λύση εύκολη και οικονομική που θα μας βοηθήσει να κάψουμε πολύ λίπος ύστερα από ένα παχυντικό γεύμα, η οποία μάλιστα φέρει την υπογραφή του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες ύστερα από πληθώρα ερευνών βασισμένων στο ίδιο πείραμα, ο χυμός φρέσκου γκρέιπφρουτ είναι ό,τι πρέπει για τη διατήρηση του βάρους μας ακόμα και μετά από μία ημέρα μεγάλης κραιπάλης.

Κάτι απολύτως φυσιολογικό, αν σκεφτούμε ότι το συγκεκριμένο φρούτο ανήκει στην κατηγορία εκείνων που φημίζονται για τη βοήθειά τους στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας αλλά και για τη συνεισφορά τους στην καύση του λίπους.

Να που όσα γνωρίζαμε, λοιπόν, επιβεβαιώνονται και επιστημονικά!

Οι ερευνητές, ζήτησαν από μία ομάδα εθελοντών να καταναλώνει συγκεκριμένη (και γενναία) ποσότητα λιπαρών και θερμίδων για 100 ολόκληρες ημέρες, κάτι περισσότερο δηλαδή από τρεις μήνες.

Έπειτα από κάθε τους γεύμα, οι επιστήμονες έδιναν στους μισούς να πιούν χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό και στους άλλους μισούς νερό. Στο τέλος, διαπίστωσαν ότι η ομάδα που κατανάλωνε τον όξινο χυμό πήρε κατά 18% λιγότερο βάρος σε σχέση με την άλλη, με τα μέλη της να έχουν παρουσιάσει και σημαντική πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους!

Σα να λέμε, λοιπόν, ότι πραγματικά αξίζει να βάλεις τα ζουμερά γκρέιπφρουτ στη διατροφή σου και όχι μόνο για να χάσεις βάρος.

Με μέτρο, σαφώς, διότι το συγκεκριμένο φρούτο έχει την τάση σε μεγάλες ποσότητες να ρίχνει την πίεση του αίματος.

Και δεν το θέλεις αυτό, σωστά;