Πώς η ερωτική ζωή της μαμάς σου μπορεί να επηρεάσει τη δική σου

16.11.2018
Πώς η ερωτική ζωή της μαμάς σου μπορεί να επηρεάσει τη δική σου
Νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι υπάρχει μεγάλη σχέση!

«Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι οι μητέρες μπορεί να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που τις καθιστούν περισσότερο ή λιγότερο επιθυμητές στη διαδικασία του γάμου και καλύτερες ή χειρότερες στις σχέσεις», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Claire Kamp Dush, αναπληρώτρια καθηγήτρια ανθρωπιστικών επιστημών και κοινωνιολογίας στο Ohio State University.

«Τα παιδιά κληρονομούν και μαθαίνουν αυτές τις δεξιότητες και συμπεριφορές και μπορούν να τις μεταφέρουν στις δικές τους σχέσεις», είπε.

Διάβασε επίσης: 10 φράσεις που μαρτυρούν ότι γίνεσαι... η μαμά σου

Η ομάδα της Kamp Dush ανέλυσε στοιχεία από έρευνες περισσότερων από 7.100 Αμερικανών, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για τουλάχιστον 24 χρόνια.

Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι των οποίων οι μητέρες είχαν περισσότερους γάμους ή περισσότερους συντρόφους στο ενεργητικό τους, ήταν πιθανό να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι οι άνθρωποι που συγκατοίκησαν με τις μητέρες τους για μεγαλύτερα διαστήματα είχαν περισσότερους συντρόφους από ό, τι τα αδέλφια τους που δεν συμβίωσαν για πολύ καιρό μαζί τους.

«Μπορείτε να δείτε τη συγκατοίκηση ως έναν ελκυστικό τύπο σχέσης μικρότερης δέσμευσης εάν έχετε δει τη μητέρα σας σε μια τέτοια σχέση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε η Kamp Dush.

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους συντρόφους, αφού οι σχέσεις συγκατοίκησης (χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος) είναι πιο πιθανό να σταματήσουν», πρόσθεσε.

Αυτό το διάβασες; Οι γυναίκες που κάνουν παιδιά μετά τα 30 είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερα χρόνια

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι μητέρες μεταδίδουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους και τις δεξιότητες της σχέσης, τα οποία επηρεάζουν τις ευκαιρίες των παιδιών τους να σχηματίζουν σταθερές σχέσεις, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο περιοδικό PLoS One.