"Τύφλα να χει ο Σφακιανάκης"!

19.03.2007
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Το ήξερες εσύ ότι δεν έπρεπε να κάψουν τον Άγνωστο Στρατιώτη; Το ήξερες εσύ ότι βιάζουν μικρά παιδιά; Το ήξερες ότι η κοινωνία
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Το ήξερες εσύ ότι δεν έπρεπε να κάψουν τον Άγνωστο Στρατιώτη; Το ήξερες εσύ ότι βιάζουν μικρά παιδιά; Το ήξερες ότι η κοινωνία είναι σάπια; Κι αν δεν το ξέρεις, άνοιξε καμιά εφημερίδα να διαβάσεις, γιατί άπαξ και πέσει στην αντίληψη της Άντζελας Δημητρίου ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα, μαύρο φίδι που σε έφαγε. Γυαλίζει το μάτι της αοιδού με τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας και με το σύστημα γενικότερα, που είπε να τα «χτυπήσει» με ένα τραγούδι.

Και στην τελική, καλύτερος είναι ο Notis Σφακιανάκης που σε κάθε του δίσκο έχει κι από ένα τραγούδι - γροθιά στο κατεστημένο; Μόνο αυτός έχει, δηλαδή, την πολυτέλεια να τραγουδάει για τα «λαμόγια»; Όχι, βέβαια. Έτσι, το νέο τραγούδι της «Λαίδης», με τον τίτλο «Αχ πατρίδα μου» μιλάει για τους πολιτικούς και τα λαμόγια, που ευθύνονται για τα όσα συμβαίνουν.

Καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται για ένα απλό τραγούδι - από αυτά που έχει πει στο παρελθόν - γι αυτό και η Άντζελα είναι πολύ σοβαρή όταν μιλάει για το τραγούδι. Μιλάμε για τέτοια σοβαρότητα, που άμα σε ρωτήσει «το ήξερες εσύ ότι κάψανε τον άγνωστο στρατιώτη» και κάνεις πως δεν ξέρεις, ίσα που κινδυνεύεις να φας μια ανάποδη. Όσο για τις φήμες που την θέλουν να πολιτεύεται, η αοιδός αρνείται ότι ισχύει κάτι τέτοιο.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]