Χώρισαν Γονίδης - Πέτροβιτς

29.08.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σου ανακοινώσω τη διάλυση ενός αρραβώνα και κατ' επέκταση το τέλος ενός μεγάλου έρωτα της εγχώριας show biz. Ο Σταμάτης Γονίδης και η Μυρτώ Πέτροβιτς εδώ και μέρες δεν είναι πια μαζί.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σου ανακοινώσω τη διάλυση ενός αρραβώνα και κατ' επέκταση το τέλος ενός μεγάλου έρωτα της εγχώριας show biz. Ο Σταμάτης Γονίδης και η Μυρτώ Πέτροβιτς εδώ και μέρες δεν είναι πια μαζί. Η είδηση έπεσε στο καλλιτεχνικό και μη στερέωμα σαν κεραυνός εν αιθρία, καθότι τα παιδιά ήταν σφόδρα ερωτευμένα και μέσα στην απόλυτη ευτυχία. Κι αυτό δεν είναι δικό μου συμπέρασμα, οι ίδιοι μας το επιβεβαίωναν με τις αγκαλίτσες και τα φιλάκια, στο λαιμό και τα χειλάκια, που έδιναν στις πλείστες κοσμικές τους εξόδους.

Εκτός αυτού, το τέως ζεύγος ήταν ήδη σε τροχιά γάμου, έχοντας κιόλας ξεκινήσει τις προετοιμασίες. Να βρουν μπομπονιέρες, νυφικό, προσκλητήρια, κ.τ.λ. Μάλιστα, είχαν αποφασίσει και για το μέρος όπου θα ένωναν κι επισήμως ενώπιον Θεού και ανθρώπων, τις καρδιές τους, την Κύθνο. Το εν λόγω νησί Σωτήρη μου, αν δεν έχεις ακουστά είναι τόπος καταγωγής του αοιδού, ο οποίος νιώθει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το μέρος. Δεν υπάρχει περίπτωση , καλοκαίρι και να μην περάσει από κει. Πάντα, μετά τις Μπαχάμες, τα Πουκετ και τις Μαλδίβες, πηγαίνει Κύθνο για τα μπάνια του.
Ομοίως έπραξε και φέτος, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιάρα. Η απόλυτη ηρεμία και το γαλάζιο του πελάγους έσβησαν από το μυαλό του τις σκοτούρες του επαγγέλματος, γαληνεύοντας συγχρόνως την ψυχή του. Έλα, όμως που δε συνέβη το ίδιο και με τη Μυρτώ. "Φίδια" έζωσαν το κορμί της και ο σπόρος της ζήλιας φυτεύτηκε στο μυαλό της. "Ποια είναι αυτή που σου χαμογελάει; Από πού την ξέρεις"; "Αυτή γιατί σε κοιτάει; Κάνετε νοήματα έτσι"; Τέτοιες και άλλες βλακώδεις ερωτήσεις έκανε η ξανθιά μοντέλα, λησμονώντας ότι ο καλός της είναι ένας αοιδός αφιερωμένος στο κοινό του.

Ο, δε, Γονίδης στην αρχή κατανοούσε τις ανασφάλειες της Μυρτούς, διότι πρόκειται για μια νέα κοπέλα που δεν κατέχει τα μυστικά της show biz. Ωστόσο, μια, δυο, τρεις, δεν άντεξε ο δόλιος και είπε να χωρίσουν. "Αγεφύρωτες διαφορές που δημιουργούνται από το χάσμα γενεών" λέει η επίσημη ανακοίνωση. Είδες, τελικά Σώτο μου; Εκεί που λες, να βρω μια νεαρή, 25χρονη τσαχπίνα, να με αγαπήσει, να την παντρευτώ, σου τυχαίνει μια περίπτωση αλά Γονίδη και αποφαίνεσαι: "Καλύτερα μόνος σε διπλό κρεβάτι, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο".
Πάντως, ο καλλιτέχνης αυτό πράττει. Μετά το Δεκαπενταύγουστο, οπότε και χρονολογείται η οριστική ρήξη, περνάει τις περισσότερες ώρες στο σπίτι του στο Λαγονήσι, κάνοντας τις βουτιές του στην πισίνα με τη συντροφιά φίλων του. Με αυτούς, όταν βαριέται...ναυλώνει το αυτοκίνητό του και πηγαίνουν στην παραλιακή να πιουν κάνα ποτάκι και να ακούσουν δια στόματος Πλούταρχου "Μα σε ξεπέρασα".