Κάνε το τοπικό πάχος & την κυτταρίτιδα παρελθόν!

27.09.2016
Λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική για το τοπικό πάχος αλλά και τεχνολογίες αιχμής για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας βρίσκονται στη διάθεσή μας. Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν επιλέξουμε τον κατάλληλο «σύμμαχο» που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε θεαματικά την εικόνα μας; Οι ειδικοί μάς δίνουν τις απαντήσεις!

Η επιθυμία των γυναικών για άψογο σώμα έκανε τους ειδικούς ήδη από τη δεκαετία του ’20 να αναζητούν τρόπους αφαίρεσης του λίπους από συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Εντούτοις οι βάσεις για τη σύγχρονη επέμβαση λιποαναρρόφησης τέθηκαν το 1974 από τους Ιταλούς γυναικολόγους Arpad και Giorgio Fischer και στη συνέχεια από το χειρουργό Yves-Gerard Illouzο.

Σήμερα δύο είναι οι χειρουργικές μέθοδοι λιποαναρρόφησης/ λιπογλυπτικής που εφαρμόζονται: η κλασική λιποαναρρόφηση και η υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση με χρήση υπερήχων και λέιζερ. Από την άλλη, οι μη επεμβατικές μέθοδοι λιπογλυπτικής, κυρίως με υπερήχους, ραδιοσυχνότητες ή κρυολιπόλυση, στοχεύουν στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους με διάλυση του πλεονάζοντος λίπους, ενώ η ενέσιμη μεσοθεραπεία και το μασάζ με την τεχνολογία της ενδερμολογίας (LPG) υπόσχονται αποτελεσματική δράση κατά της κυτταρίτιδας και μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Πριν επιλέξουμε κάποια από τις πολλές μεθόδους μείωσης λίπους, επεμβατικές ή μη, καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένες βασικές αρχές:

  • Η κλασική λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική τεχνική που απομακρύνει το πλεονάζον λίπος από περιοχές που δεν ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στη δίαιτα και τη σωματική άσκηση. Είναι η πιο δραστική μέθοδος με τα μονιμότερα αποτελέσματα. Δεν θα πρέπει όμως να αντιμετωπίζεται ως μέθοδος απώλειας βάρους. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι άτομα με φυσιολογικό βάρος και σφριγηλό, ελαστικό δέρμα.
  • Η λιποαναρρόφηση με λέιζερ ή υπέρηχους έχει αρκετά πλεονεκτήματα (τοπική και όχι γενική αναισθησία, μικρότερες τομές και πιο λείο δέρμα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας). Οι τεχνικές ωστόσο είναι σχετικά καινούργιες και δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από αυτά της κλασικής λιποαναρρόφησης.
  • Η λιποαναρρόφηση με λέιζερ ή υπερήχους πρέπει να γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, που γνωρίζει το χειρισμό των μηχανημάτων, διαφορετικά μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
  • Οι μη επεμβατικές μέθοδοι λιποδιάλυσης δεν στοχεύουν στην απώλεια βάρους, ούτε στην αφαίρεση μεγάλου όγκου λίπους, αλλά στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους σε μικρές περιοχές (μηροί, κοιλιά, μπράτσα κ.λπ). Σε κάθε άλλη περίπτωση οι πολλαπλές συνεδρίες που απαιτούνται για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων κάνουν ασύμφορη την επιλογή.

AΠΟ ΤΗ ΛΕΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 168

Update: Σεπτέμβριος 2016.


Μάθε περισσότερα στα άρθρα μας:

Να κάνω λιποαναρρόφηση;

Λιπογλυπτική και αντίο τοπικό πάχος

Λιποδιάλυση χωρίς νυστέρι

Βγάλε την κυτταρίτιδα νοκ άουτ!