Το αντιηλιακό μαλλιών είναι must have για το καλοκαίρι - 5 tips που πρέπει να ξέρεις

Το αντιηλιακό μαλλιών είναι must have για το καλοκαίρι - 5 tips που πρέπει να ξέρεις
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Και τα μαλλιά μας χρειάζονται αντιηλιακή προστασία το καλοκαίρι. Don't forget it!

Μπορεί να καθαρίζεις το πρόσωπό σου, να βάζεις την καλύτερη ενυδατική ή το αγαπημένο σου serum, αλλά αν δεν βάζεις αντηλιακό, όλα αυτά δεν έχουν την ίδια αξία. Και φυσικά, δεν είναι μόνο το δέρμα του προσώπου και του σώματος που χρειάζεται προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου.

Έρευνες δείχνουν ότι όσο περισσότερο εκθέτουμε τα μαλλιά μας στον ήλιο, τόσο πιο πολύ καταστρέφεται η δομή της τρίχας, το χρώμα των μαλλιών και το τριχωτό της κεφαλής μας.

Όπως και το δέρμα στο σώμα μας, έτσι και το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να καεί από τον ήλιο, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Τα περισσότερα αντηλιακά μαλλιών δεν προσφέρουν μόνο προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά ενυδατώνουν τα μαλλιά μετά την έκθεση στον ήλιο, προστατεύοντάς τα από την αφυδάτωση και τη φθορά. Εδώ είναι μερικά tips που πρέπει να γνωρίζεις για τη σωστή εφαρμογή των αντιηλιακών μαλλιών.

5 Tips για το Αντηλιακό Μαλλιών

Διάλεξε με υψηλό SPF: Όπως κάνεις με την επιδερμίδα σου, έτσι και για τα μαλλιά, επέλεξε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF). Ένα προϊόν με SPF τουλάχιστον 30 ή περισσότερο είναι ιδανικό για να αποφύγεις τη φθορά και να αποφύγεις ακόμη και το κάψιμο της ρίζας στο κεφάλι σου (το ακούω συχνά αυτό το φαινόμενο).

Ψέκασε ομοιόμορφα το προϊόν στο μαλλί: Ψέκασε το αντηλιακό από τη ρίζα μέχρι τις άκρες και άπλωσε το ομοιόμορφα στα μαλλιά σου. Αν θέλεις, μπορείς να τα χτενίσεις ελαφρώς για να βεβαιωθείς ότι το προϊόν έχει πάει παντού στα μαλλιά.

Ανανέωση κατά τη διάρκεια της ημέρας: Μπορείς να εφαρμόσεις το αντηλιακό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την έκθεση στον ήλιο. Αν είσαι στη θάλασσα, καλό είναι να έχεις ξεπλύνει τα μαλλιά σου από το αλάτι πριν την εφαρμογή.

Σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά: Το αντηλιακό μαλλιών μπορεί να εφαρμοστεί σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά. Απλώς απόφυγε τα πολύ βρεγμένα μαλλιά και αν είναι απαραίτητο, ταμπονάρισέ τα με μια πετσέτα πριν την χρήση.

Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα Τα περισσότερα αντηλιακά μαλλιών δεν χρειάζονται ξέβγαλμα, κάτι που τα κάνει πολύ εύχρηστα.

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγεις προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα και θειικά άλατα, καθώς αυτά τα συστατικά μπορεί να βλάψουν την υγεία των μαλλιών σου. Ακολουθώντας αυτά τα tips, θα έχεις πάντα λαμπερά και υγιή μαλλιά, ακόμη και στις πιο ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού!