Ο Ιταλικός κανόνας του «τρίτου βήματος» είναι το μυστικό για υγιή μαλλιά

Ο Ιταλικός κανόνας του «τρίτου βήματος» είναι το μυστικό για υγιή μαλλιά
ΠΗΓΗ: INSTAGRAM
Το μυστικό των Ιταλίδων για υγιή, πλούσια μαλλιά!

Τα μακριά, λαμπερά, υγιή μαλλιά είναι χαρακτηριστικό των Ιταλίδων (απλώς ρίξε μια ματιά στα έργα του καλλιτέχνη Sandro Botticelli, οι μούσες του οποίου είχαν εμβληματικά « Botticelli hair» ως απόδειξη ότι τα μακριά ήταν πάντα μέρος της κουλτούρας.

Ο hair stylist Rossanno Ferretti, δημιουργός του διάσημου «invisible» haircut έχει μια ιδιαίτερη στενή σύνδεση με αυτή την ιταλική παράδοση που αφορά την περιποίηση των μαλλιών. «Οι Ιταλίδες είναι γνωστές για την προσεκτική και εκλεπτυσμένη προσέγγισή τους στην περιποίηση των μαλλιών», λέει στη Vogue. «Δίνουν προτεραιότητα στην υγεία των μαλλιών τους χρησιμοποιώντας ποιοτικά προϊόντα και τεχνικές που ενισχύουν τη φυσική υφή και λάμψη. Η περιποίηση των μαλλιών είναι τόσο βαθιά ριζωμένη όσο και η περιποίηση του δέρματος και θεωρούνται και τα δύο βασικές πτυχές του selfcare».

Το μυστικό των Ιταλίδων για υγιή, πλούσια μαλλιά

Ο Ferretti επισημαίνει επίσης τη νέα τάση του skinification των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής ως κάτι που οι Ιταλίδες εφαρμόζουν εδώ και χρόνια. «Οι Ιταλίδες γνωρίζουν τη σημασία της θρέψης των μαλλιών πέρα ​​από τη χρήση μόνο ενός conditioner προσθέτοντας ένα τρίτο και πολύ σημαντικό βήμα στη ρουτίνα των μαλλιών τους». Το τρίτο βήμα είναι η προσθήκη ενός ορού ή λαδιού, το οποίο παρέχει στα μαλλιά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

{https://www.tiktok.com/@carogracesmith/video/7264799331163622699?lang=el-GR&q=italic%20hair%20tips&t=1718800461028}

Beauty tip: Θα πρέπει να εφαρμόζεις τον ορό ή το hair oil αυστηρά μόνο στα μεσαία μήκη και τις άκρες μετά από κάθε λούσιμο.

Ο παραδοσιακός κανόνας του «τρίτου βήματος»

Ο κανόνας του τρίτου βήματος στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών των Ιταλίδων είναι μια παράδοση που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Αυτή η νοσταλγική συνήθεια επιστρέφει στην ιδέα της εκμάθησης της φροντίδας των μαλλιών. «Η κουλτούρα της περιποίησης μαλλιών είναι βαθιά ριζωμένη στις οικογενειακές παραδόσεις. Από μικρή ηλικία, τα παιδιά διδάσκονται τη σημασία της σωστής περιποίησης των μαλλιών, συχνά μαθαίνοντας τεχνικές και μυστικά που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά», εξηγεί ο hair stylist, ο οποίος επιμένει ότι ακριβώς αυτή η πρώιμη εκπαίδευση ευθύνεται για τις σωστή ρουτίνα μαλλιών που διαρκεί μια ζωή και δεν έχει να κάνει μόνο με το λούσιμο.

{https://www.tiktok.com/@amandaalkhaal/video/7208508548806905094?lang=el-GR&q=italic%20hair%20tips&t=1718800461028}

Η θρέψη δεν είναι το ίδιο με την ενυδάτωση των μαλλιών

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η θρέψη των μαλλιών δεν είναι το ίδιο με την ενυδάτωση. Η ενυδάτωση περιλαμβάνει την προσθήκη νερού, αλλά αν θέλεις να επανορθώσεις κατεστραμμένα μαλλιά, πρέπει να αναζητήσεις προϊόντα θρέψεις όπως ορούς και hair oils. Οι κατεστραμμένες ίνες των μαλλιών είναι πορώδεις και αυτό το τρίτο βήμα ενός θρεπτικού ορού ή λαδιού επίσης δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα για τα μαλλιά και τα διατηρεί υγιή.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.06.2024 - 15:36