Σκληρή επίθεση στην Ελένη για τη δωρεά οργάνων!

21.01.2015
Θέμα με έναν νεαρό που ξύπνησε από κώμα μετά από 12 χρόνια έπαιξαν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Ωστόσο, η ιστορία αυτή άνοιξε τους... ασκούς του Αιόλου, αφού η παρουσιάστρια συγκέντρωσε τα "πυρά" του Συλλόγου Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων των Μεταμοσχεύσεων “Συνεχίζω”

Η Μενεγάκη παρακολουθούσε με ενδιαφέρον το στενό συνεργάτη της και οι απορίες της ήταν πολλές, κάνοντας έτσι κυρίως ρητορικές ερωτήσεις για το θέμα με τη δωρεά οργάνων. Μάλιστα, η κουβέντα επικεντρώθηκε στο θέμα αυτό, με τους συνεργατες της Ελένης κυρίως να λένε τη δική τους άποψη ή όσα έχουν ακούσει για το θέμα αυτό.

Βέβαια, η ίδια η παρουσιάστρια φρόντισε να εξηγηθεί ότι η ίδια δεν είναι ειδικός και απλώς έχει απορίες. Ωστόσο, η Ελένη αν κι εξηγήθηκε τελικά παρεξηγήθηκε. Μάλιστα, ο Σύλλογος Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων των Μεταμοσχεύσεων “Συνεχίζω”, μετά από πολλές αναφορές των μελών του, ανέβασε στο facebook μία σκληρή ανάρτηση για την παρουσιάστρια, καλώντας την να «διορθώσει» το λάθος της

«Πληροφορηθήκαμε σήμερα από αρκετά μέλη μας, ότι σε ένα μέρος της θεματολογίας της εκπομπής σας, αγγίξατε το πολύ ευαίσθητο θέμα της δωρεάς οργάνων. Με λύπη, μας μεταφέρθηκε η ασέβεια που δείξατε καθώς ενώ αναλύατε το θέμα (χωρίς ειδικούς) τρώγατε και ψάχνατε να βρείτε μόνοι σας τις απαντήσεις! Και τελικά είπατε ότι ευτυχώς που δεν πήραν τα όργανα του νεαρού ! Θα σας πληροφορήσουμε λοιπόν πως δεν παίρνουν έτσι "απλά" όργανα για μεταμόσχευση . Καλό επίσης θα ήταν όταν θέλετε να παρουσιάστε τόσο σοβαρά θέματα να έχετε φροντίσει η ίδια ή οι συνεργάτες σας να ενημερωθείτε και φυσικά να έχετε καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες που θα μπορέσουν εμπεριστατωμένα να σας που τι πραγματικά ισχύει. Την εκπομπή σας την παρακολουθούν άνθρωποι με ανεπάρκειες τελικού σταδίου που χρειάζονται μεταμόσχευση αλλά πολύ πιο σημαντικό την παρακολουθούν γονείς και συγγενείς που δώσανε τα όργανα αγαπημένων τους ανθρώπων. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο κακό έχετε προκαλέσει σήμερα την ώρα του φαγητού σας ! Ευχόμαστε να επανορθώσετε αν αυτό μπορεί να είναι εφικτό ...» έγραφε χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Ωστόσο, παρακολουθώντας το επίμαχο βίντεο δεν προκύπτει πουθενά ότι η Μενεγάκη έτρωγε και κυρίως ότι είπε αυτολεξεί ότι "ευτυχώς που δε πήραν τα όργανα του νεαρού".