Βασίλισσα Ελισάβετ: Φήμες ότι έχει έναν μυστικό λογαριασμό στο Facebook

30.11.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Φήμες ότι έχει έναν μυστικό λογαριασμό στο Facebook
Άραγε η βασίλισσα θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Είναι πιθανόν.

Η συγκεκριμένη φήμη έχει απασχολήσει έντονα τους βασιλικούς ρεπόρτερ. Αν και δεν υπάρχει μια σαφής απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση, οι ειδικοί δεν το αποκλείουν εντελώς. Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο Jonathan Sacerdoti, η ιδέα του να έχει η βασίλισσα έναν κρυφό ιδιωτικό λογαριασμό στο Facebook είναι πιθανή επειδή είναι στην πραγματικότητα πολύ γνώστης της τεχνολογίας - ειδικά από τη στιγμή που η πανδημία την ανάγκασε να μεταβεί στην ψηφιακή τεχνολογία με όλο και περισσότερες τηλεσυναντήσεις και τηλεδιασκέψεις.

O Κάρολος διαψεύδει ότι ήταν εκείνος που αναρωτήθηκε για το χρώμα των παιδιών των Sussexes

«Υπήρξαν αναφορές ότι η βασίλισσα έχει έναν μυστικό λογαριασμό στο Facebook, κάτι το οποίο δεν μπορώ να πιστέψω επειδή είναι 95 ετών», είπε ο Sacerdoti στο Us Weekly. «Προσωπικά, μερικές φορές αντιμετωπίζω προβλήματα με τη νέα τεχνολογία, αλλά φαίνεται ότι η βασίλισσα είναι απολύτως ικανή να ανταπεξέλθει. Την είδαμε κατά τη διάρκεια του lockdown με όλες τις κλήσεις Zoom και τις βιντεοκλήσεις. Επί πλέον, αφού η υγεία της δεν ήταν τόσο καλή όσο ήταν στο παρελθόν, έκανε περισσότερες εμφανίσεις με αυτόν τον τρόπο. Και τώρα μαθαίνουμε για τον λογαριασμό στο Facebook. Είναι εξαιρετικό να σκεφτόμαστε πόσο εύκολα χρησιμοποιεί αυτές τις νέες τεχνολογίες».

Αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να θέλει να κάνει η βασίλισσα της Αγγλίας με έναν λογαριασμό στο Facebook; Ο Sacerdoti λέει ότι, αν είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιθανότατα τα χρησιμοποιεί «όπως οι υπόλοιποι από εμάς», κάτι που υποθέτουμε ότι σημαίνει ότι αλληλεπιδρά με τους φίλους και την οικογένεια.

Αν η βασίλισσα είναι στο Facebook (ή σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης), είναι σχεδόν σίγουρα εκεί με ένα κωδικό όνομα που μόνο τα περισσότερο εσωτερικά μέλη του στενού της κύκλου γνωρίζουν. Όταν ο Harry έβγαινε με τη Meghan Markle, για παράδειγμα, φέρεται να είχε έναν άκρως απόρρητο λογαριασμό στο Instagram, όπου το όνομα χρήστη του ήταν «SpikeyMau5».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η σπάνια φωτογραφία της από μια εντυπωσιακή εμφάνιση λίγο πριν ανέβει στον θρόνο

«Εννοώ, δεν γνωρίζουμε το ψευδώνυμο της βασίλισσας και επίσης δεν ξέρουμε πόσους φίλους έχει - δεν έχει αποδεχτεί ακόμη το αίτημά μου», αστειεύτηκε ο ειδικός. «Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι σε εκείνο το βιβλίο για τη Meghan Markle και τον Harry (που γράφτηκε από τον Omid Scobie) γράφτηκε ότι ο Harry είχε έναν μυστικό λογαριασμό στο Instagram με όνομα χρήστη «SpikeyMau5», το οποίο διαγράφηκε λίγο αργότερα, όπως πιστεύω.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η Meghan άρχισε να ακολουθεί αυτόν τον λογαριασμό στο Instagram ακριβώς την εποχή που άρχισαν να βγαίνουν. Αλλά, φυσικά, ακόμη και όσοι παρακολουθούσαν τον λογαριασμό της τότε δεν θα ήξεραν ότι ήταν ο πρίγκιπας Harry. Και προφανώς, αυτό το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε ήταν ένα μείγμα του ονόματος του στο Facebook».