Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια και αυτή είναι η επιθυμία της για τον εορτασμό τους

21.04.2020
Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια και αυτή είναι η επιθυμία της για τον εορτασμό τους
Σήμερα (21/4/2020) η βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 94 χρόνια ζωής αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοιού θα είναι για πρώτη φορά πολύ διαφορετικά. Η βασίλισσα ζήτησε να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι παραδοσιακοί κανονιοβολισμοί όπως είθισται να συμβαίνει κατά τη διάρκεια της 68χρονης βασιλείας της.

Ένας αξιωματούχος του Buckingham επιβεβαίωσε ότι η μονάρχης έχει πάρει την απόφαση της καθώς θεωρεί ότι ένας τέτοιος εορτασμός δεν θα ήταν κατάλληλος αυτή την εποχή.

Οι κανονιοβολισμοί πραγματοποιούνται συνήθως στο Hyde Park και στον Πύργο του Λονδίνου. Στο μεταξύ, ακυρώθηκε επίσης και η παρέλαση Trooping the Color για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων της, που θα γινόταν τον Ιούνιο.

Το παλάτι πρόσθεσε ότι τα γενέθλια της βασίλισσας την Τρίτη 21 Απριλίου, δεν θα γιορταστούν με κανέναν ιδιαίτερο τρόπο, προσθέτοντας ότι τυχόν τηλεφωνικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις που θα έχει με την οικογένεια της, θα παραμείνουν ιδιωτικές.

Η βασίλισσα έχει δείξει την συμπαράστασή της στους πολίτες της Αγγλίας μετά την κρίση του κορονοϊού, με μια συγκινητική τηλεοπτική ομιλία και ένα Πασχαλινό διάγγελμα κατά τη διάρκεια του οποίου διαβεβαίωσε το κοινό ότι «ο κορονοϊός δεν θα μας νικήσει».

Το παλάτι χαρακτήρισε το πρωτόγνωρο αυτό μήνυμα του Πάσχα, ως «συνεισφορά της Αυτής Μεγαλειότητας σε όσους γιορτάζουν το Πάσχα μόνοι τους».