Σε διπλό ταμπλό

29.04.2008
Είναι μερικοί από τους πιο αγαπημένους μας σταρ της σόουμπιζ. Η αλήθεια είναι, όμως, πως παρότι η επιτυχία τούς συντροφεύει, οι ίδιοι προτιμούν να ακολουθούν το ρητό «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ


Είναι μερικοί από τους πιο αγαπημένους μας σταρ της σόουμπιζ. Η αλήθεια είναι, όμως, πως παρότι η επιτυχία τούς συντροφεύει, οι ίδιοι προτιμούν να ακολουθούν το ρητό «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και έτσι, πέρα από τη γνωστή τους ιδιότητα, ασκούν και κάποιο άλλο επάγγελμα. Βλέπετε, όταν οι προβολείς σβήσουν, κάποιοι έχουν προνοήσει να μη μείνουν στο σκοτάδι.

Με το γράμμα του νόμου: Ο λόγος για τη Βίκυ Πρωτογεράκη, την οποία όλοι βλέπουμε καθημερινά να πρωταγωνιστεί στο σίριαλ του μεγάλου καναλιού «Μαρία η άσχημη». Κάποιοι άλλοι βέβαια δεν τη βλέπουν τόσο συχνά στη σειρά όσο τη βλέπουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Όχι, η γοητευτική ηθοποιός δεν έχει προβλήματα με το νόμο και η παρουσία της εκεί είναι καθαρά για επαγγελματικούς λόγους. Η Βίκυ, πέρα λοιπόν από την ηθοποιία, ασκεί με επιτυχία και τη δικηγορία, αφού έχει τελειώσει τη Νομική και απόφασή της από την πρώτη στιγμή ήταν να ασχοληθεί κανονικά τόσο με την ηθοποιία όσο και με τη δικηγορία. Άξια!

Ο λατρεμένος καθηγητής: Δεν είναι τυχαίο που ο Παναγιώτης Αμαραντίδης σε κάθε του σειρά έχει πάντα κάποιους ήρωες που πηγαίνουν σχολείο. Ο σεναριογράφος εμπνέεται από την καθημερινότητά του μέσα στους χώρους των σχολείων! Τι κάνει εκεί; Πάντως, δεν γράφει σενάρια, αλλά κάνει κάτι πολύ πιο δημιουργικό, διδάσκει μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης σε μαθητές λυκείου.

Ο Παναγιώτης Αμαραντίδης, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο που γράφει σενάρια, αφού είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ξέρει να χειρίζεται την ελληνική γλώσσα άψογα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλούς από τους διάλογους που βάζει στο στόμα των νεαρών μαθητών ηρώων του τους... κλέβει από τους μαθητές του στο σχολείο!

Πάνε πακέτο...: Οι δύο ιδιότητες που έχει η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η γλυκιά Θεσσαλονικιά παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha «Πάμε πακέτο» έχει ασχοληθεί από τα πρώτα της βήματα στο χώρο με θέματα υγείας. Αυτή της την ενασχόληση δεν την έχει εγκαταλείψει, αλλά πλέον δεν την προβάλλει και στο γυαλί. Έτσι, είναι εκδότρια πολύ γνωστού περιοδικού που ασχολείται με θέματα υγείας και fitness. Καταφέρνει μάλιστα να συνδυάζει με επιτυχία και τις δύο αυτές ιδιότητές της.

Βάζει γκολ: Ο Κώστας Φραγκολιάς είναι γνωστός από το χώρο του μόντελινγκ, τον οποίο υπηρετεί πιστά εδώ και αρκετά χρόνια. Κάποια στιγμή, όμως, ανακάλυψε ότι έπρεπε να «επεκταθεί» και στο χώρο των γηπέδων ως ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε, λοιπόν, την καριέρα του από τον Πανελευσινιακό. Σκόραρε μάλιστα τόσο συχνά, που βγήκε πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ στην Δ εθνική κατηγορία. Η επόμενη μετεγγραφή του έγινε στον Ατρόμητο Αθηνών, που έπαιζε εκείνη την εποχή στη Β εθνική κατηγορία. Πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση καινούργιας ποδοσφαιρικής στέγης, ενώ παράλληλα είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ρυθμό 94,9. Πολυτάλαντος ο νέος!

Ένας δημιουργικός... μπράβος: Ο Βασίλης Ρίσβας είναι ένας από τους δύο «σκληρούς» μπράβους της σειράς του Mega «Μαύρα μεσάνυχτα», ο Λάζαρος. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, όμως, είναι ότι πέρα από ηθοποιός είναι και ο ένας εκ των δύο σεναριογράφων της σειράς, αφού γράφει το σενάριο παρέα με τη Δήμητρα Σακαλή. Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχεται ότι του αρέσει κυρίως να γράφει τα βράδια.

Παρέα από τα ερτζιανά: Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που ασχολούνται με το ραδιόφωνο και δηλώνουν μάλιστα ότι είναι μεγάλη τους αγάπη το να κρατάνε συντροφιά στους ακροατές από κάποια ραδιοφωνική συχνότητα. Οι περισσότεροι δεν εγκαταλείπουν την ηθοποιία, αλλά το κάνουν παράλληλα. Πρώτος διδάξας ο Γιάννης Αϊβάζης, που ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή του με το ραδιόφωνο, μόλις δεκατεσσάρων χρόνων, και συνεχίζει ακάθεκτος. Και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, όμως, λατρεύει το ραδιόφωνο και έχει κι εκείνος τη δική του εκπομπή σε σταθμό, ενώ τελευταία στο κλαμπ των ραδιοφωνατζήδων ηθοποιών προσχώρησε και ο Ιωσήφ Μαρινάκης, που θα κρατάει συντροφιά στο κοινό της Θεσσαλονίκης από ραδιοφωνική συχνότητα της συμπρωτεύουσας.

Από την οθόνη στη διδασκαλία: Η αλήθεια είναι ότι η Δήμητρα Χατούπη είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα και αυτό το έχει αποδείξει σε όλες σχεδόν τις ερμηνείες της. Τα τελευταία χρόνια, όμως, δεν τη βλέπουμε τόσο συχνά στην τηλεόραση, αφού έχει αφοσιωθεί πλήρως στη διδασκαλία της υποκριτικής. Πράγματι, η ηθοποιός κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια και συμβάλλει στην παιδεία που πρέπει να έχει κάθε νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ηθοποιία. Φυσικά, δεν έχει εγκαταλείψει την ηθοποιία, αλλά κάνει επιλεκτικά κάποιες δουλειές, όπως φέτος ερμηνεύοντας ένα ρόλο στην καθημερινή σειρά του Mega «Μια στιγμή δύο ζωές».