Πατέρας της είναι... ο Άρειος Πάγος!

21.01.2008
Πικάντικο θέμα τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου, κυρίως όταν οι πατεράδες τους αρνούνται να τα αναγνωρίσουν και το λόγο αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη.

Πικάντικο θέμα τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου, κυρίως όταν οι πατεράδες τους αρνούνται να τα αναγνωρίσουν και το λόγο αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Η υπόθεση Πασχάλη άνοιξε το δρόμο σε πολλές μάνες, που διεκδικούν τώρα τα δικαιώματα των παιδιών τους. Το ΛΟΙΠΟΝ φέρνει στο φως μία ακόμη υπόθεση εξώγαμου που δικαιώθηκε.

Η ιστορία που θα σας αφηγηθούμε δεν είναι ακριβώς ερωτική. Είναι, ωστόσο, επίκαιρη τούτες τις μέρες, που όπως συνηθίσαμε πλέον τα εξώγαμα παιδιά έχουν την τιμητική τους. Η ιστορία προέρχεται από μια γυναίκα που μαζί με το σύντροφό της αποφάσισαν, ή μάλλον προέκυψε, να αποκτήσουν παιδί χωρίς να είναι παντρεμένοι. Επιλογή καθ όλα θεμιτή στο κατώφλι του αιώνα μας, θα υπέθετε κανείς, πόσω μάλλον εφόσον το ισχύον Οικογενειακό Δίκαιο έχει καταργήσει κάθε διάκριση μεταξύ των παιδιών που έχουν γεννηθεί ενώ οι γονείς τους είναι παντρεμένοι και εκείνων που έχουν γεννηθεί χωρίς γάμο των γονιών τους. Η πράξη, ωστόσο, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά αρκετά διαφορετική:

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια, μια ελκυστική εργαζόμενη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης γοητεύει τον διάσημο-αρρενωπό ζεν πρεμιέ του εμπορίου. Εκείνη μόλις είχε συνέλθει από το τραγικό χτύπημα της μοίρας που σημάδεψε τη ζωή της με το χαμό του νεότατου συζύγου της. Εκείνος, ορκισμένος εργένης, «λύγισε» στη γοητεία της και αφέθηκε με πάθος σε έναν παράφορο έρωτα. Λίγους μήνες μετά την πυροδότηση του σφοδρού ειδυλλίου έρχονται τα μαντάτα να κλονίσουν τη σχέση τους.

Στο άκουσμα και μόνο του ερχομού του πελαργού, ο γνωστός επιχειρηματίας εξαφανίστηκε ως διά μαγείας από τη ζωή τής μέχρι πρότινος ερωμένης του. Η όμορφη γυναίκα μάζεψε για ακόμη μία φορά τα κομμάτια της και πέρασε μοναχικά τους δύσκολους μήνες της εγκυμοσύνης. Μια παγωμένη νύχτα του Γενάρη έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που έμελλε να σημαδέψει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της.

Λίγες μέρες αργότερα, όταν προσπάθησε να μεταφέρει την ευτυχία της, έστω τηλεφωνικώς, στον πατέρα του παιδιού, εκείνος με κυνική απάθεια απαίτησε να μην τον ξαναενοχλήσει.

Δεν πρόλαβε να καλοκαιριάσει και από κοινούς φίλους η γνωστή κυρία των media μαθαίνει ότι ο πρώην σύντροφός της ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με άλλη γυναίκα!

Τότε ξεκινάει και ο δικαστικός Γολγοθάς της...

Στην προκειμένη περίπτωση της μητέρας τού τότε και τώρα ανήλικου παιδιού η Δικαιοσύνη επέδειξε μεγάλη ευαισθησία και τη δικαίωσε. Παρά τις παρακλήσεις της, όμως, ουδέποτε ο διάσημος άντρας του κόσμου των επιχειρήσεων δέχτηκε να αναγνωρίσει το κοριτσάκι

Τελικά η αναγνώριση πατρότητας ήρθε από τον Άρειο Πάγο. Εκείνος, ενοχλημένος από την εξέλιξη, επιμένει στη μη καταβολή της νόμιμης διατροφής της έφηβης πια κοπέλας και διατυμπανίζει προκλητικά: «Πατέρας της είναι ο Άρειος Πάγος!».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ