Η Ντάλια... ωραία Ελένη στην Επίδαυρο

17.12.2007
Η απάντηση στενών φίλων και συνεργατών της πανέμορφης Σμαράγδας για τον επόμενο μεγάλο ρόλο της μας έβαλε ψύλλους στα αφτιά.

Η απάντηση στενών φίλων και συνεργατών της πανέμορφης Σμαράγδας για τον επόμενο μεγάλο ρόλο της μας έβαλε ψύλλους στα αφτιά.

«Η Σμαράγδα έχει δεχθεί την πρόταση να παίξει την Ελένη του Ευριπίδη, αλλά το σκέφτεται σοβαρά.

Αυτήν τη στιγμή μετράει τα θετικά και τα αρνητικά, γιατί είναι κάτι που δεν έχει ξανατολμήσει.

Είναι, πάντως, επαγγελματίας των ρίσκων», μας είπαν. Και την πρόταση για να παίξει στην αρχαία τραγωδία ποιος λέτε να της την έκανε; Μα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Θοδωρή Αθερίδη, με τον οποίο φέτος κάνουν με τα ερωτικά τους σκιρτήματα τα μηχανάκια της AGB να τρελαίνονται!

Πιο συγκεκριμένα, ο Θοδωρής τα τελευταία τρία χρόνια έχει περάσει και στο χώρο της σκηνοθεσίας, με έργα όχι μόνο δικά του, όπως το «Συνέβη και όποιος θέλει το πιστεύει», που γνωρίζει για δεύτερη χρονιά τρομακτική εισπρακτική επιτυχία, αλλά και άλλων συναδέλφων του, όπως του φετινού σπαρταριστού θεατρικού της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου».

Και είναι φυσικό ότι αναλαμβάνοντας το μεγάλο στοίχημα να σκηνοθετήσει την «Ελένη» του Ευριπίδη, ποια άλλη θα του ερχόταν στο μυαλό για το δύσκολο ρόλο και λόγω της φοβερής φυσικής ομορφιάς της αλλά και των ερμηνευτικών δυνατοτήτων της εκτός από τη Σμαράγδα; Καμία, απαντάμε εμείς! Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι αν τελικά πει το «ναι» στη συγκεκριμένη πρόταση η πρασινομάτα σέξι ηθοποιός, θα είναι η πρώτη φορά που θα σηκώσει στους ώμους της ένα δύσκολο δραματικό ρόλο, αλλά και θα παίξει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Στο ρόλο της Ελένης το 1996 είχαμε δει την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Στο συγκεκριμένο έργο, πάντως, εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τη Σμαράγδα να παίζει τη «μοιραία γυναίκα» ανάμεσα σε δύο άντρες, το βασιλιά της Αιγύπτου και τον Μενέλαο.