Η Ανθούλα του Λάκη και η Λιζ Τέιλορ

17.12.2007
Η αλήθεια είναι ότι για να την πείσουμε να μιλήσει προσπαθήσαμε πολύ. Και αυτό γιατί πέρα από το ότι ο ίδιος ο Λάκης την έχει χρίσει «προστάτιδά» του, για να γελάει «σαν να τη σφάζουν», είναι μια γυναίκα που θέλει να ζει μια ήρεμη ζωή μακριά από ίντριγκες και τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αλήθεια είναι ότι για να την πείσουμε να μιλήσει προσπαθήσαμε πολύ. Και αυτό γιατί πέρα από το ότι ο ίδιος ο Λάκης την έχει χρίσει «προστάτιδά» του, για να γελάει «σαν να τη σφάζουν», είναι μια γυναίκα που θέλει να ζει μια ήρεμη ζωή μακριά από ίντριγκες και τα φώτα της δημοσιότητας. Σήμερα μιλάει αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ και μας λέει τα πάντα για την άγνωστη σχέση της με τον Λάκη, που μετράει 20 ολόκληρα χρόνια!

Πόσα χρόνια γνωρίζετε τον Λάκη;

«Τον γνωρίζω και τον παρακολουθώ ανελλιπώς από το 1987, που είχε ανεβάσει στο Αθήναιον το Τι είπε ο Γιαπωνέζος. Κατά τη διάρκεια του έργου ξεκαρδίστηκα με το γνώριμο γέλιο μου. Στο τέλος, μόλις με είδε, μου είπε: Εσύ ήσουν που με τα στεντόρια γέλια σου δεν με άφησες να παίξω;. Ε, από τότε κόλλησα μαζί του. Έχει μια εξαιρετική ικανότητα να λέει τα πιο σημαντικά πράγματα και τις πιο πικρές αλήθειες με τον πιο χιουμοριστικό τρόπο».

Καταλαβαίνουμε ότι είστε παραπάνω από απλή θαυμάστριά του

«Από εκείνη την παράσταση προσέχω κάθε του βήμα. Είμαι απλά εκεί, να τον βλέπω και να τον θαυμάζω. Αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένη. Νομίζω ότι αυτό έχει δει και ο Λάκης μετά από τόσα χρόνια και το έχει εκτιμήσει. Μου έχει σταθεί πολύ και σε δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Τον θαυμάζω, τον ευγνωμονώ και τον αγαπώ σαν φίλο πολύ δικό μου. Έλειψα μια περίοδο από τα θέατρα και, όταν μετά από καιρό πήγα στο Λαμπέτη, ήθελα να με δει ξαφνικά. Στο τέλος της παράστασης είπε: Χειροκροτήστε την κυρία και μου πρόσφερε λουλούδια».

Από τότε τον ακολουθεί πιστά. Όπως πιστά μαγνητοσκοπούσε τα σκετσάκια που έκανε ο Λάκης με τον Σταρόβα παλιότερα στον Alpha Σήμερα κάθε Τρίτη στις 8 την περιμένει έξω από το σπίτι της ένα ταξί για να την πάει στο στούντιο του «Αλ τσαντίρι».

Έχετε χάσει ποτέ εκπομπή του;

«Δύο φορές μόνο. Η μία ήταν πρόσφατα, όταν είχα την επέτειο του γάμου μου με τον αγαπημένο μου σύζυγο, Κωστή. Έλειψα και ο Λάκης μου έστειλε μια υπέροχη γλάστρα».

Σας είχε ενημερώσει ότι θα μπει το όνομά σας στους τίτλους τέλους;

«Φυσικά και δεν γνώριζα τίποτα. Μια ακόμη ζεστή κίνηση του Λάκη, που με τίμησε πολύ».

Ζείτε μια απλή ζωή πάντως

«Μα γιατί, Δημήτρη, να μη ζω έτσι; Ο Λάκης αξίζει να έχει όλα τα φώτα επάνω του, όχι εγώ. Εγώ είμαι ευτυχισμένη με την οικογένειά μου και τη μικρή εγγονή μου, τη Μάγδα».

Θα θέλατε να δείτε τη Μαγδούλα ηθοποιό;

«Θα ήθελα να ακολουθήσει αυτό που ονειρεύεται. Έχουμε πάει μαζί στον Λάκη πολλές φορές και την έχει γνωρίσει. Τη λατρεύει. Και εκείνη της αρέσει να τον βλέπει. Νομίζω, πάντως, ότι για να γίνει ηθοποιός, θα χρειάζεται να έχει γερό στομάχι».

Έχετε και μια σχέση με τη Λιζ Τέιλορ

(Δείχνει να ξαφνιάζεται...) «Ο αείμνηστος πατέρας μου, ο Ανδρέας Κυρκιλίτσης, υπήρξε διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής. Σε μια δεξίωση που είχαν διοργανώσει τότε είχαν επίτιμη προσκεκλημένη τη Λιζ Τέιλορ. Εκεί τραβήχτηκε μια φωτογραφία μαζί της, η οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα στο σπίτι μου». Δ.Μ.