Τι είπαν οι γιατροί στον Μητροπάνο...

01.12.2009
"Δημήτρη, φυλάξου! Κυκλοφορεί και ο ιός της γρίπης!». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια των θεραπόντων ιατρών του ιδιωτικού θεραπευτηρίου στο Μαρούσι πριν ο Δημήτρης Μητροπάνος πάρει εξιτήριο αργά το μεσημέρι της Τρίτης.

Δημήτρη, φυλάξου! Κυκλοφορεί και ο ιός της γρίπης!». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια των θεραπόντων ιατρών του ιδιωτικού θεραπευτηρίου στο Μαρούσι πριν ο Δημήτρης Μητροπάνος πάρει εξιτήριο αργά το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι γιατροί επέμεναν ο τραγουδιστής να παραμείνει εντός του νοσοκομείου για λίγα ακόμη εικοσιτετράωρα "για καθαρά προληπτικούς λόγους", ωστόσο, ο ίδιος ζήτησε από τη σύζυγό του Βένια να αποχωρήσουν για το σπίτι τους, όπως και έγινε τελικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, στη σουίτα του θεραπευτηρίου, το δωμάτιο κατακλύστηκε από ανθοδέσμες και ευχετήρια τηλεγραφήματα.

Η Πέγκυ Ζήνα αλλά και η Μαρινέλλα επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί ζήτησαν πολύ ευγενικά από τις δύο τραγουδίστριες να μην μπουν στο δωμάτιο του μεγάλου μας βάρδου, επιθυμία που έγινε απολύτως σεβαστή. Πολλοί ήταν ακόμη οι καλλιτέχνες που έστειλαν ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Δημήτρη Μητροπάνο. Ανάμεσά τους, ο Γιάννης Πάριος, ο Πασχάλης Τερζής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης και η Άννα Βίσση.

Ο γνωστός τραγουδιστής θα παραμείνει στην κατοικία του τις επόμενες 20 ήμερες, όπου θα ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή, και στη συνέχεια, αφού προηγηθούν νέες εξετάσεις, οι γιατροί θα αποφασίσουν αν και πότε μπορεί να επιστρέψει στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται φέτος με την Πέγκυ Ζήνα.

Τι ανησύχησε τους γιατρούς
Η εισαγωγή του Δημήτρη Μητροπάνου στο «Υγεία» είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα τους θεράποντες ιατρούς του. Κι αυτό γιατί ο υψηλός πυρετός σε συνδυασμό με την έντονη αδιαθεσία που ένιωσε δημιούργησαν υποψίες για απόρριψη του μοσχεύματος νεφρού που είχε λάβει ο τραγουδιστής πέρυσι κατά τη διάρκεια πολύωρης χειρουργικής επέμβασης σε νοσοκομείο του Παρισιού. Όλα τελικά πήγαν καλά, καθώς ο υψηλός πυρετός οφειλόταν σε καθαρά παθολογικά αίτια κι έτσι, με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, υποχώρησε. Ο τραγουδιστής, ωστόσο, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς ο οργανισμός του αυτή την περίοδο είναι εξασθενημένος. Του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά!

Πέγκυ Ζήνα: «Μόνο με τον Δημήτρη στην πίστα»
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες που ήθελαν την Πέγκυ Ζήνα να συνεχίζει μόνη της στην «Ιερά Οδό» ή με κάποιον άλλο τραγουδιστή στο πλευρό της ?ακούστηκε το όνομα του Πασχάλη Τερζή? σε περίπτωση που οι γιατροί έκριναν πως ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν πρέπει να επιστρέψει στην πίστα. Κάτι τέτοιο φυσικά διαψεύδεται κατηγορηματικά, καθώς, όπως εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια σε πρόσωπα του φιλικού της περιβάλλοντος, θα επιστρέψει στο νυχτερινό κέντρο μόνο στο πλευρό του Δημήτρη. Μια εξέλιξη απόλυτα φυσιολογική, αν σκεφθεί κανείς πως η Πέγκυ είχε αποφασίσει να απέχει φέτος από τα νυχτερινά κέντρα και μόνο όταν ήρθε η πρόταση για συνεργασία από το λαϊκό βάρδο αναθεώρησε. Πάντως, ούτε από την επιχείρηση τίθεται προς το παρόν οποιοδήποτε θέμα, καθώς είναι γνωστή η μακροχρόνια φιλία που συνδέει τον Δημήτρη Μητροπάνο με τον ιδιοκτήτη της «Ιεράς Οδού» Ηλία Μαροσούλη.