Απάτη σε χρώμα... ροζ!

23.10.2007
Το να καλεί κανείς όταν έχει ανησυχίες «κατωτέρου επιπέδου» στις ροζ γραμμές είναι πλέον ξεπερασμένο! Το να ανταλλάσσει, όμως, καυτά μηνύματα, σεξ βίντεο, ενίοτε και ραντεβού για έξτρα δράση και, φυσικά, έναντι ιδιαίτερης αμοιβής είναι «προχωρημένο», «εναλλακτικό» και... περισσότερο ασφαλές;

Από την Κατερίνα Χριστακοπούλου


Το να καλεί κανείς όταν έχει ανησυχίες «κατωτέρου επιπέδου» στις ροζ γραμμές είναι πλέον ξεπερασμένο! Το να ανταλλάσσει, όμως, καυτά μηνύματα, σεξ βίντεο, ενίοτε και ραντεβού για έξτρα δράση και, φυσικά, έναντι ιδιαίτερης αμοιβής είναι «προχωρημένο», «εναλλακτικό» και... περισσότερο ασφαλές;

Για τα αβαντάζ αυτής της νέας μόδας μας μίλησε ο Αλέξης αυτό το όνομα μας έδωσε κι αν θέλουμε το πιστεύουμε, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάνει αυτό το επάγγελμα παλιότερα μιλούσε σε ροζ γραμμές και σήμερα στέλνει σεξουαλικά sms για λογαριασμό κάποιας εταιρείας, ήταν όμως μεγάλη η έκπληξη όταν μας αποκάλυψε ότι έχει σπουδάσει θεολόγος! «Το καινούργιο σύστημα με τα sms από το κινητό δεν είναι χρονοβόρο, γιατί οι πελάτες δεν τρώνε τις ώρες τους στο τηλέφωνο. Με τα μηνύματα απελευθερώνονται περισσότερο», αποκάλυψε στο ΛΟΙΠΟΝ. Στην παρατήρησή μας ως προς την αντίθετη επιλογή «καριέρας» από αυτό που έχει σπουδάσει προσπάθησε να «αμυνθεί»: «Δεν με διόριζε το κράτος, τι άλλο να κάνω ως θεολόγος; Σ αυτήν τη δουλειά καλοπληρώνομαι».

Πολλές αγγελίες και προσωπικές ιστορίες είναι αστείες, αλλά με τα παρακάτω δεν θα γελάσετε. Κι αυτό γιατί δεν έχει περάσει καν από το μυαλό εκείνων που έχουν εμμονή με τις ροζ αγγελίες πως τα δύο τελευταία χρόνια το παζάρι είναι καλά οργανωμένο και επικίνδυνο, όχι μόνο για τις υψηλές χρεώσεις.

Οι «απέναντι» παρτενέρ του έρωτα δεν λειτουργούν ανεξάρτητα, όπως παλιότερα. Είναι «υπάλληλοι» που παίζουν τα πορνό sms στα δάχτυλα, μέσα από τα εταιρικά κινητά που τους έχουν μοιράσει οι εργοδότες τους και παίρνουν εντολές κατευθείαν από την «πηγή». Η «πηγή» είναι κάποιοι επώνυμοι και αξιοπρεπείς επιχειρηματίες, που θησαυρίζουν από τις ροζ υπηρεσίες που προσφέρουν και κρύβονται πίσω από το αμπαλάζ των άλλων σοβαρών εταιρειών τους. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν πιάσει το νόημα και γνωρίζουν πως ό,τι και αν συμβεί, το σεξ θα «πουλάει» πάντα. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, τα έσοδα μιας τέτοιας επιχείρησης ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ ημερησίως!

Πού αρχίζουν τα δύσκολα;
Δεν υπάρχει καμία εχεμύθεια. Τα sms που κάνουν τη διαφορά αποθηκεύονται και τα «θύματα» φακελώνονται στο ροζ πελατολόγιο, το οποίο, βέβαια, δεν είναι καθόλου ανώνυμο! Στις αποδείξεις και στα ονόματα φωτογραφίες, hot videos, νούμερα τηλεφώνων, αφού αποστέλλονται μηνύματα παραμονεύει ο κίνδυνος για τα θηράματα των σέξι μηνυμάτων. Και το κακό δεν περιορίζεται εδώ. Ο μηχανισμός κάποιων τέτοιων γραφείων απαιτεί και τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας των πελατών τους! Για τις ανάγκες της δημοσιογραφικής έρευνας, τηλεφωνήσαμε σε ένα από αυτά τα γραφεία, αλλά η μεταλλική γυναικεία φωνή της κασέτας ζήτησε πρώτα τον αριθμό της πιστωτικής μας κάρτας, αλλιώς ήταν αδύνατη η επικοινωνία μαζί τους! Επίσης, καλέσαμε κάποια κινητά που δίνουν στις αγγελίες, όμως δεν απαντούσαν στις κλήσεις, γιατί το νούμερό μας ήταν απόρρητο. Αντίθετα, το ίδια άτομα απάντησαν όταν δοκιμάσαμε να στείλουμε τον αριθμό του τηλεφώνου.

Για κάποιους παντρεμένους πελάτες τους, μάλιστα, μαζί με τα sms άρχισε και η φρίκη. Διαλύθηκαν ο γάμος και η ζωή τους, μην ξέροντας πώς να αντιμετωπίσουν τον εκβιασμό που υπέστησαν από κάποιες στυγνές συντάκτριες πορνό μηνυμάτων. Η απειλή ήταν ξεκάθαρη. Με το πρόσχημα ενός ξαφνικού έρωτα, οι γυναίκες αυτές ορκίστηκαν να κάνουν γνωστή την παράνομη «σχέση» στη σύζυγό τους. Έστελναν καθημερινά δεκάδες μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό των θυμάτων τους. Και παρόλο που εκείνοι άλλαξαν νούμερο, δεν κατάφεραν εύκολα να ξεφύγουν, γιατί τα στοιχεία τους ήταν γνωστά στις εταιρείες.

Οι αυτοκρατορίες των αισθήσεων
Μία από αυτές τις εταιρείες ανήκει σε ένα πολύ γνωστό όνομα, με επιχειρήσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Κύπρο. Ποιες είναι ακριβώς οι επιχειρήσεις του; Απέξω τούλια, μπομπονιέρες, καθώς και μαγαζιά με είδη τροφίμων και από μέσα πονηρή εταιρεία. Με τον ερωτισμό να πλανάται στους διαδρόμους και τους πολλαπλούς αναστεναγμούς να ακούγονται από τα υπόγεια του ιδιόκτητου πολυώροφου συγκροτήματός του, όπου αρχικά είχε στήσει την αόρατη ροζ αυτοκρατορία του.

Και είχε στήσει καλά τον οικονομικό του λαβύρινθο, ώσπου κάποιοι τον «κάρφωσαν» και οι παράνομες δραστηριότητές του έφτασαν στ αφτιά του εισαγγελέα. Μπήκε λουκέτο στην επιχείρηση με τις ροζ γραμμές και μετά τη γενική κατακραυγή που μαύρισε την εικόνα του βρέθηκε από τη στενοχώρια του στην εντατική, αλλά ευτυχώς στάθηκε τυχερός κι επέζησε. Όμως, παρά το πάθημα και την περιπέτεια της υγείας του, το ροζ παχυλότατο κεφάλαιο για εκείνον δεν είχε κλείσει. Μετά την περίοδο ανάρρωσής του σκέφτηκε ότι αυτή η χρυσοφόρα επένδυση απαιτούσε, ίσως, έναν άλλο σχεδιασμό. Περισσότερο έξυπνο και ακίνδυνο. Βρέθηκε η λύση κι έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Η εταιρεία του θα συστεγαζόταν μυστικά και με ποσοστά σε άλλο ήδη υπάρχον γραφείο του είδους, κάτι σαν «φιλική εταιρεία» δηλαδή, ενώ κάποιοι από τους «υπαλλήλους» του θα δούλευαν τα sms από το σπίτι τους. Ποιος θα μπορούσε να τους ελέγξει;

Όλα για τα sms
«Τα μηνύματα έρχονται ανά δίλεπτο και αλληλογραφούμε με τουλάχιστον 15 διαφορετικούς πελάτες την ημέρα», μας αποκαλύπτει ο θεολόγος που ασχολείται με τα ροζ sms και συνεχίζει: «Στην αρχή δεν ήξερα τι να απαντήσω, ντρεπόμουνα και με έπιανε αμηχανία, γιατί οι πελάτες τα γράφουν χύμα! Μερικά μηνύματα είναι τελείως εξευτελιστικά. Τελικά, άρχισα να αγοράζω πορνό περιοδικά και αντέγραφα λέξεις και φράσεις από τα κείμενά τους. Τώρα έχω πάρει τον αέρα».

Ζητάτε από τους πελάτες να στέλνουν φωτογραφίες τους και βίντεο. Εσύ στέλνεις δικό σου βίντεο;

«Αν μου το ζητήσει ο πελάτης Το κάνω μέσα στο πλαίσιο της δουλειάς μου».

Η οικογένειά σου γνωρίζει τι δουλειά κάνεις;

«Οι γονείς μου δεν το ξέρουν. Μόνο δυο φίλοι μου».