Περιζήτητοι celebrities

04.11.2009
Άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους που πραγματοποιούν επιλεκτικές δημόσιες εξόδους και σχεδόν ποτέ δεν κάνουν δηλώσεις στις κάμερες. Ωστόσο, όλοι θα τους ήθελαν σε κάποια δική τους εκδήλωση, αφού η παρουσία τους και μόνο δίνει διαφορετική λάμψη.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους που πραγματοποιούν επιλεκτικές δημόσιες εξόδους και σχεδόν ποτέ δεν κάνουν δηλώσεις στις κάμερες. Ωστόσο, όλοι θα τους ήθελαν σε κάποια δική τους εκδήλωση, αφού η παρουσία τους και μόνο δίνει διαφορετική λάμψη. To ΛΟΙΠΟΝ έκανε έρευνα σε social events, glamorous εκδηλώσεις και high society parties.

Οικογένεια Βαρδινογιάννη
Τα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη περιλαμβάνονται απαραίτητα στους προσκεκλημένους όσων επιθυμούν τα events τους να έχουν αίγλη και κύρος. Σπάνιες κοσμικές εμφανίσεις πραγματοποιούν το ζεύγος του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Φυσικά, αδιάλειπτη είναι η παρουσία τους σε φιλανθρωπικά καλέσματα. Πώς να μην είναι άλλωστε, όταν η κυρία Βαρδινογιάννη μέσω της «Ελπίδας» έχει επιτελέσει τεράστιο κοινωνικό έργο για τα ελληνικά δεδομένα. Από την άλλη, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μελίσσα, ο Νίκος με τη σύζυγό του Αλεξία Αντσακλή αλλά και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αποδέχονται πιο συχνά καλέσματα που έχουν να κάνουν με πρεμιέρες. Το ίδιο ισχύει και για την Αγάπη Βαρδινογιάννη, μία από τις αγαπημένες κυρίες των κοσμικών στηλών.

Τα φλας των φωτογράφων μαγνητίζει πάντα και ο Παύλος Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Τζίνα. Βέβαια, μετά τη γέννηση της πανέμορφης κόρης τους οι εμφανίσεις τους έχουν γίνει πιο σπάνιες.

Οικογένεια Λάτση
Όλοι θέλουν τη Μαριάννα Λάτση ή τα παιδιά της, Εριέττα Κούρκουλου και Πάρη Κασιδόκωστα, προσκεκλημένους στα events τους. Η κυρία Λάτση επιλέγει πολύ προσεκτικά τις εκδηλώσεις στις οποίες θα παραβρεθεί, που συνήθως έχουν να κάνουν με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Έτσι, συχνά θα τη δούμε σε πρεμιέρες στο Μέγαρο Μουσικής, στη Λυρική Σκηνή, σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας και στο Εθνικό, ενώ τα καλοκαίρια παρακολουθεί παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Κατά καιρούς η Μαριάννα Λάτση αποδέχεται προσκλήσεις σε πάρτι καλών της φίλων, όπως ο Κώστας Καίσαρης, ή χαρούμενες στιγμές τους, όπως πρόσφατα η βάφτιση της κόρης του Σάκη Ρουβά. Βέβαια, είναι πιο θετική σε κοινωνικές συναντήσεις στο «Ekali Club» ή σε καλέσματα σε σπίτια των βορείων προαστίων. Αντίθετα, σπάνια έως ποτέ θα τη δούμε σε πρεμιέρες club ή νυχτερινών κέντρων.

Ο Πάρης Κασιδόκωστας, πάλι, έπειτα από ένα ξέσπασμα διασκέδασης και clubbing τα προηγούμενα χρόνια πλέον είναι και αυτός πολύ επιλεκτικός. Ακόμη και όταν επισκεφθεί τα αγαπημένα του clubs το καλοκαίρι στην παραλιακή, θα το κάνει με απόλυτη διακριτικότητα και πάντα χωρίς την παρουσία φωτογράφων.

Το ίδιο ισχύει και για την αδερφή του Εριέττα Κούρκουλου, η οποία συχνά συνοδεύει σε δημόσιες εξόδους τη μητέρα της.

Στις πρώτες θέσεις της golden list
Το γνωστό εφοπλιστικό ζεύγος του Γιάννη και της Σοφίας Κούστα λαμβάνει πάντα προσκλήσεις στα high class events. Βέβαια, όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες. Ωστόσο, πάντα διαθέτουν χρόνο για τους καλούς τους φίλους. Όπως το περασμένο καλοκαίρι, για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Η κυρία Κούστα ταξίδεψε με το οικογενειακό lear jet προκειμένου να δώσει το «παρών» στην πρεμιέρα του καλού της φίλου.

Περιζήτητο είναι και το ζεύγος Πηνελόπης και Γιάννη Μαυρή. Σχεδόν πάντα θα παραβρεθούν στα καλέσματα εικαστικών χώρων και γκαλερί καθώς και οι δύο είναι ιδιαίτερα φιλότεχνοι, χωρίς αυτό να αποκλείει και ευχάριστες βραδιές με καλούς φίλους σε prive clubs ή νυχτερινά κέντρα.

Στην κορυφή των golden lists βρίσκεται πάντα και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας. Διακριτική και χαμηλών τόνων, επιλέγει να εμφανίζεται όταν υπάρχει λόγος. Δηλαδή, σε σοβαρά φιλανθρωπικά events.

Τέσσερις κοσμικές κυρίες λαμβάνουν πάντα τους πολυτελείς φακέλους των προσκλήσεων. Πρόκειται για τις Πέγκυ Ρίζου, Όλγα Λαϊνοπούλου, Φανή Σαραντοπούλου και Βίκυ Βωβού. Οι σχεδιαστές τις θέλουν στις πρώτες σειρές των επιδείξεών τους, οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων στα πρώτα τραπέζια, οι μετρ των prive clubs σε παραλιακή και βόρεια προάστια στα καλύτερα πόστα των μαγαζιών τους.

Στις high guest lists περιλαμβάνονται πάντα και τα ονόματα του Μιχάλη Γουλανδρή και της συζύγου του Έλλης Στάη. Στους χώρους τέχνης, όπως μουσεία, γκαλερί και εικαστικές αίθουσες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσετε τη Μαρίζα Φασιανού, της οποίας η γνώμη μετράει πολύ για τους νέους καλλιτέχνες, πολλές φορές ακόμη και για τους κριτικούς της τέχνης.

Εκκεντρικές προσωπικότητες
Όλοι θέλουν να τους έχουν στα πάρτι τους και παρευρίσκονται σχεδόν σε κάθε εκδήλωση που τους καλούν. Το μόνο βέβαιο είναι πως πάντα προκαλούν σχόλια με τις εμφανίσεις τους. Φυσικά, μιλάμε για τον επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά και το μάνατζερ Ηλία Ψινάκη. Επισημαίνουμε απλώς πως οι δύο συγκεκριμένοι κύριοι δεν έχουν μόνο προσκλήσεις για εγχώρια events αλλά και για καλέσματα του εξωτερικού  Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Παρίσι.

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι  off camera
Πολιτικοί και δημοσιογράφοι συναντιούνται συχνά υπό άκρα μυστικότητα σε σπίτια των βορείων και των νοτίων προαστίων, αλλά υπάρχουν και κάποια πολύ συγκεκριμένα events, όπως παρουσιάσεις βιβλίων και φιλανθρωπικά γκαλά, που θα παραβρεθούν. Ποιοι είναι οι πλέον περιζήτητοι; Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Έλενα Ράπτη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντόπουλου και Μαρία Δαμανάκη από το κυβερνών κόμμα.

Στις δημοσιογραφικές guest lists περιλαμβάνονται πάντα η Όλγα Τρέμη με το σύζυγό της Νίκο Νικητέα, ο Νίκος Χατζηνικολάου με την Κρίστυ Τσολακάκη, ο Νίκος Ευαγγελάτος με την Τατιάνα Στεφανίδου, ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος με τη σύζυγό του Λίνα Δρούγκα, ο Πέτρος Κωστόπουλος με την Τζένη Μπαλατσινού, ο Γιάννης Πρετεντέρης με τη σύζυγό του Σάντρα Μπακογιαννακοπούλου, ο Θέμος Αναστασιάδης με τη Βασιλική Παναγιωτοπούλου αλλά και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με την Κιμ Κίλιαν. Προτίμηση στα εικαστικά events, πάλι, δείχνουν ο Σεραφείμ Φυντανίδης με τη σύζυγό του Βιργινία Βεντουράκη.

Η νέα γενιά
Τους προσκαλούν κυρίως σε εγκαίνια clubs, πρεμιέρες νυχτερινών κέντρων και επιδείξεις μόδας. Οι Νίκος Αγούδημος, Βασίλης Μιχαήλ και Ντένης Παπαγεωργίου ενημερώνονται καθημερινά μέσω e-mails, sms και τηλεφωνημάτων για τα δρώμενα στη νυχτερινή Αθήνα. Παλαιότερα τους βλέπαμε συχνότερα, ενώ πλέον οι εμφανίσεις τους είναι επιλεκτικές καθώς και οι τρεις έχουν επικεντρωθεί στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Οι «δύσκολοι» καλλιτέχνες
Κάθε event και κάθε δημοσιοσχεσίτης που σέβεται τον εαυτό του έχει πάντα ανά χείρας λίστα με τηλέφωνα λαμπερών προσώπων από το χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του τραγουδιού. Ποιοι είναι οι πιο... δύσκολοι; Η Άννα Βίσση, η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη. Ακόμη σπανιότερα θα συναντήσουμε σε κάποιο event τον Γιάννη Πάριο και τη Μαρινέλλα. Από το χώρο του θεάτρου πολλές προσκλήσεις δέχονται ο Λάκης Λαζόπουλος, η Νόνικα Γαληνέα και η Ζωή Λάσκαρη. Στις προτιμήσεις τους ξεχωρίζουν οι πρεμιέρες καλών θεατρικών έργων και καλλιτεχνών που τις περισσότερες φορές είναι φίλοι τους. Όσο για το καλοκαίρι, αποδέχονται συνήθως προσκλήσεις σε συναυλίες και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.