Νύχτες Πρεμιέρας

10.09.2010
Πλούσιο και ενδιαφέρον, όπως πάντα, το πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» Conn-x που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Πλούσιο και ενδιαφέρον, όπως πάντα, το πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» Conn-x που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Στο πάνελ ο γενικός διευθυντής του φεστιβάλ Πέτρος Αντωνιάδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης και ο πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων Άγγελος Μοσχονάς.

Το 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στις γνωστές κινηματογραφικές αίθουσες «Αττικόν Cinemax Class», «Απόλλων Cinemax Class» και «Δαναός 1 & 2», προτείνοντας νέες ταινίες γεμάτες ελπίδα και πιστεύοντας ότι ο κινηματογράφος παραμένει η κατεξοχήν αισιόδοξη τέχνη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αναπόσπαστα πλέον τμήματα:

- Πανόραμα, με τις σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της παγκόσμιας κινηματογραφικής φεστιβαλικής σοδειάς.

- Μετά τα μεσάνυχτα, με ταινίες που η ώρα προβολής τους είναι απλά ένας ακόμα λόγος για να προκαλέσουν ανατριχίλες.

- Πρεμιέρες, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της επόμενης κινηματογραφικής σεζόν.

- Σινεμά στα όρια, για όσους θέλουν να μάθουν για ένα σινεμά που δεν φοβάται τις ακροβασίες.

- Ντοκιμαντέρ, γιατί η πραγματική ζωή είναι εκείνη που πολλές φορές ξεπερνάει την τέχνη.

- Μικρές ιστορίες, γιατί μια κινηματογραφική εμπειρία μπορεί να αφήσει το σημάδι της ανεξαρτήτως διάρκειας.

Η επίσημη πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, με την προβολή της ταινίας «Τα παιδιά είναι εντάξει» της Λίζα Τσολοντένκο, και το φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, με την τελετή λήξης, την απονομή των βραβείων για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Μουσική & Φιλμ και την προβολή της ταινίας «Θα γνωρίσεις έναν ψηλό μελαχρινό άντρα» του Γούντι Άλεν.

Φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x διοργανώνει ένα θεματικό αφιέρωμα με τον τίτλο ΤΡΥΠΑ, που εξερευνά τις διαφορετικές έννοιες της λέξης και μελετά τη λειτουργία και τη χρήση της στην ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Προβολές, εκθέσεις, μουσειακοί περίπατοι, ομιλίες και παρουσιάσεις, αλλά και έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βρεττού στην γκαλερί «The Breeder» θα πλαισιώσουν το αφιέρωμα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών σε συνεργασία με το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ.