Του γιατρού ο άντρας που επιτέθηκε στη Λεόνα Λιούις

16.10.2009
Ο 29χρονος Πίτερ Κοβάλτσικ (Peter Kopwalczyk) που γρονθοκόπησε τη Βρετανίδα τραγουδίστρια Λεόνα Λιούις (Leona Lewis) στη διάρκεια υπογραφής αντιτύπων του βιβλίου της, στο βιβλιοπωλείο Γουότερστοουνς (Waterstones) στο "Piccadilly Circus" του Λονδίνου.

Ο 29χρονος Πίτερ Κοβάλτσικ (Peter Kopwalczyk) που γρονθοκόπησε τη Βρετανίδα τραγουδίστρια Λεόνα Λιούις (Leona Lewis) στη διάρκεια υπογραφής αντιτύπων του βιβλίου της, στο βιβλιοπωλείο Γουότερστοουνς (Waterstones) στο "Piccadilly Circus" του Λονδίνου.

Ο 29χρονος Πίτερ Κοβάλτσικ, κρατείται από τις αρχές με την κατηγορία της επίθεσης ενώ θα περάσει και από ψυχιατρικές εξετάσεις. Όπως μάλιστα αποκάλυψε η εφημερίδα "Sun", ο νεαρός χτύπησε τη Λιούις επειδή τη ζήλευε αφάνταστα για τη νίκη της στο μουσικό ριάλιτι "Χ- Factor" το 2006.

Ο ίδιος είχε απορριφθεί από τους κριτές του σόου και έδειξε με τον τρόπο αυτό την αντίδρασή του. Η μητέρα του Βικτόρια τον υποστήριξε, τονίζοντας ότι ο γιος της, που θέλει να γίνει τραγουδιστής, είχε ταλαιπωρηθεί κατά τη διάρκεια του σόου και τελικά δεν κέρδισε τίποτα.

Τόνισε μάλιστα ότι ο γιος της που έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας στη ζωή του, πάσχει από αναιμία, η οποία επηρεάζει την ψυχική του υγεία και έχει ανάγκη συνεχούς φροντίδας.

Πάντως, οι γείτονες του νεαρού στο Σάουθγουαρκ (Southwark) του Νοτιοανατολικού Λονδίνου, περιγράφουν τον Πίτερ σαν ένα ψηλό και μοναχικό νεαρό που οι μόνοι επισκέπτες που είχε ήταν οι γονείς του. Ο ίδιος προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά του προβλήματα με εβδομαδιαία θεραπεία μέσω της μουσικής.

Από τη μεριά του, ο πατέρας του Κοβάλτσικ Τόμας (Tomasz), διέψευσε ότι ο γιος του είχε εμμονή με την Λεόνα Λιούις, την οποία είχε αναφέρει ως όνομα παλιότερα,όπως και εκείνο της Αλίσα Ντίξον (Alesha Dixon).

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική για να του γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και θα αντιμετωπίσει το νόμο στις 26 Οκτωβρίου, στο δικαστήριο του Westminster Magistrates.

Εν το μεταξύ, η 24χρονη Λιούις εμφανώς σοκαρισμένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και στο πλευρό της ήταν πάντα ο σύντροφός της Λου Αλ Τσάμα (Lou Al - Chamaa) αλλά και ο πατέρας της Τζο. Ανάμεσα στους φίλους ου τηλεφώνησαν στη Λιούις ήταν και ο σούπερ σταρ κριτής του "X- Factor" Σίμον Κόουελ (Simon Cowell).

Ένας φύλακας παρέμενε στο πλευρό της, καθώς η πρώην σερβιτόρα Λεόνα έδινε κατάθεση στους συναδέλφους του, τονίζοντας το πόσο σοκαρισμένη νιώθει.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια ακύρωσε και τις προγραμματισμένες της εμφανίσεις στη Γερμανία αφού όπως αποκάλυψε άτομο του στενού της περιβάλλοντος:

"Η Λεόνα φοβάται ότι θα της ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Πιστεύει ότι μπορεί να της επιτεθούν με μαχαίρι ή κάποιο άλλο αντικείμενο και ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο σε εκείνη. Τώρα, θέλει να έχει φρουρά με πολιτικά ρούχα σε κάθε της εμφάνιση, η οποία θα είναι κρυμμένη μέσα στο πλήθος".

Η 24χρονη τραγουδίστρια σχολίασε το περιστατικό που της συνέβη μέσω μηνύματος που άφησε στην προσωπική της ιστοσελίδα λέγοντας:

"Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη που είναι πραγματικά ενθουσιώδης. Η χτεσινή ημέρα ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμένα και με άφησε πληγωμένη και θυμωμένη. Λυπάμαι μόνο για όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να με συναντήσουν . Σας ευχαριστώ για τα γλυκά μηνύματα που μου στέλνετε".

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος της Λιούις εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Η Λεόνα είναι σοκαρισμένη αλλά εντάξει στην υγεία της. Θέλει να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες της για τα γλυκά μηνύματα που της στέλνετε αλλά και για την υποστήριξή σας."

Το βιβλιοπωλείο Γουότερστοουνς (Waterstones) στο οποίο έλαβε χώρα το ατυχές περιστατικό, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι είναι στη διάθεση της αστυνομίας και ευχαριστεί την Λιούις για τον επαγγελματισμό που έδειξε.

Εντωμεταξύ, στο διαδίκτυο έκανε την εμφάνισή του το βίντεο που δείχνει την ακινητοποίηση του δράση από τους αστυνομικούς, λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Εκεί, η Λεόνα Λιούις φαίνεται να απομακρύνεται από το σημείο με δάκρυα στα μάτια. Δες το βίντεο πατώντας το play.