Ο Τραβόλτα αρνήθηκε να σώσει τον γιο του!

23.09.2009
Ο Τζόν Τραβόλτα (John Travolta) έπεσε θύμα εκβιασμού 25 εκατομμυρίων, γιατί αρνήθηκε ιατρική βοήθεια για τον γιό του, ο οποίος κινδύνευε να πεθάνει από ανακοπή και τελικά υπέκυψε.

Ο Τζόν Τραβόλτα (John Travolta) έπεσε θύμα εκβιασμού 25 εκατομμυρίων, γιατί αρνήθηκε ιατρική βοήθεια για τον γιό του, ο οποίος κινδύνευε να πεθάνει από ανακοπή και τελικά υπέκυψε.

Το ντοκουμέντο που ρίχνει ευθύνες στον δημοφιλή ηθοποιό για τον θάνατο του 16χρονου Τζετ (Jet) παρουσιάστηκε χθες, στην έναρξη της δίκης στις Μπαχαμες.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο τραγικός πατέρας ζήτησε από το ασθενοφόρο να πάει τον γιο του στο αεροδρόμιο, που απέχει 45 λεπτά από το σπίτι του, θέλοντας να τον μεταφέρει για νοσηλεία στην Αμερική και όχι στο νοσοκομείο του νησιού που βρίσκεται πολύ πιο κοντά.

Ο νοσοκόμος, που ήταν παρόν στο περιστατικό ζήτησε από έναν αστυνομικό να γίνει μάρτυρας της αίτηση "άρνησης πρώτων βοηθειών". Ο ντεντέκτιβ Άντριου Γουέλς (Adrew Wells) παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπέγραψε την αίτηση ως μάρτυρας και το ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα.

Ο νοσοκόμος Ταρίνο Λάιτμπουρν (Tarino Lightbourne), κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το ντοκουμέντο, εκβιάζοντας και ζητώντας 25 εκατομμύρια δολάρια από τον ηθοποιό -που είναι οπαδός της σαϊεντολογίας- προκειμένου να μην το δημοσιοποιήσει.

Τώρα, ο Λάιτμπουρν κατηγορείται για εκβιασμό και δικάζεται μαζί με την πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ στις Μπαχάμες και δικηγόρο του, Πλέσαντ Μπριτζγουότερ (Plesant Bridgewater). Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες.

Ο ηθοποιός συγκαταλέγεται στην λίστα των 14 μαρτύρων που θα καταθέσουν εναντίον τους. Ο 55χρονος Τραβόλτα είναι ικανότατος πιλότος και συχνά οδηγεί το τζέτ του από το εξοχικό του στις Μπαχάμες στη μόνιμη κατοικία του στην Φλόριντα.

Με την 46χρονη γυναίκα του, ηθοποιός Κέλι Πρέστον (Kelly Preston), παλεύουν από τον περασμένο Ιανουάριο να ξεπεράσουν τον αιφνίδιο χαμό τους γιού τους, αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις.

"Επρεπε να κάνει πέτρα την καρδιά του για να γυρίσει πίσω. Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές και οδυνηρές. Θέλει όμως να βάλει τέλος σε αυτή την ιστορία που κρέμεται πάνω απο τα κεφαλιά τους. Έτσι μπορεί να καταφέρουν να τραβήξουν μπροστά την ζώη τους", δήλωσε φίλος του ηθοποιού στο περιοδικό "People".

Η δίκη συνεχίζεται και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην κατάθεση του πατέρα, Τζόν Τραβόλτα.