Ύποπτος οικογενειακής βίας ο "άγιος" Γκίμπσον

09.07.2010
Όπως ανακοίνωσε επίσημα μέσω δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χθες, η Αστυνομία του Λος Άντζελες, το τμήμα του Μαλιμπού και συγκεκριμένα της περιοχής Λοστ Χιλς, ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση οικογενειακής βίας μεταξύ του 54χρονου ηθοποιού και της πρώην αγαπημένης του, Οκσάνα Γκριγκορίεβα (Oksana Grigorieva).


Όπως ανακοίνωσε επίσημα μέσω δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χθες, η Αστυνομία του Λος Άντζελες, το τμήμα του Μαλιμπού, και συγκεκριμένα της περιοχής Λοστ Χιλς, ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση οικογενειακής βίας μεταξύ του 54χρονου ηθοποιού και της πρώην αγαπημένης του, Οκσάνα Γκριγκορίεβα (Oksana Grigorieva).

"Ο υπεύθυνος για την έρευνα ντετέκτιβ συγκεντρώνει πληροφορίες που αφορούν στους σχετικούς ισχυρισμούς και επειδή η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες", έγραφε επίσης η ανακοίνωση, η οποία εστιάζει το ενδιαφέρον της σε γεγονός που συνέβη στις 6 Ιανουαρίου 2010.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από αίτηση της ίδιας της 40χρονης Ρωσίδας μουσικού. "Οι σχετικοί ισχυρισμοί μας γνωστοποιήθηκαν από το φερόμενο ως θύμα, κατάθεση του οποίου πήραμε τη Δευτέρα. Η ίδια είχε επικοινωνήσει μαζί μας λίγες μέρες νωρίτερα", δήλωσε ο υπεύθυνος αξιωματικός, ενώ συμπλήρωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, πράγμα που μάλλον θα γίνει σε περίπου έναν μήνα, η υπόθεση θα περάσει στα χέρια του εισαγγελέα, ως μέρος της τυπικής διαδικασίας.

Το "σίριαλ" ανάμεσα στους δύο πρώην συντρόφους -οι οποίοι, σημειωτέον, έχουν μαζί ένα παιδάκι, την 8 μηνών Λουτσία (Lucia)- ξεκίνησε με την όλο υπονοούμενα δήλωση ότι "σε λίγο καιρό θα φανερωθούν πολλά μυστικά", που έκανε η Γκριγκορίεβα αμέσως μετά την ανακοίνωση του ξαφνικού χωρισμού τους τον Απρίλιο.

Στις 25 Ιουνίου, η Οκσάνα, ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα για τον Μελ, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου, την είχε χτυπήσει πολλές φορές στο πρόσωπο, προκαλώντας της διάσειση και ένα σπασμένο δόντι. Αναφερόμενη στο ίδιο περιστατικό, η άλλη πλευρά, ισχυρίζεται ότι εκείνη τη στιγμή ο Γκίμπον απλά προσπαθούσε να σταματήσει τη Γκριγκορίεβα από το να κουνάει τη Λουτσία άγαρμπα "σαν κούκλα".

Και για να κάνει τα πράγματα πιο σοβαρά, στις αρχές του μήνα, η Οκσάνα ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή της κασέτες με ηχογραφημένα μερικά από τα -πολλά όπως υποστηρίζεται βίαια, αλλά και ρατσιστικά ξεσπάσματα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού.

Και ενώ οι εξελίξεις αναμένονται ιδιαίτερα θερμές, με την Οκσάνα να έχει παραδώσει το υλικό στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας Radar Online, εκπρόσωπος του Γκίμπσον αρνείται την οποιαδήποτε γνώση σχετικά με τις κασέτες, αμφισβητώντας ταυτόχρονα την αυθεντικότητά τους.

Σύμφωνα με πηγές του Radar Online, η Γκριγκορίεβα προχώρησε στις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις ύστερα από αρκετές απειλές εναντίον της ζωής τους που ο Γκίμπσον είχε εκτοξεύσει. "Ήθελε να έχει στοιχεία για το βίαιο και το επικίνδυνο του χαρακτήρα του", αναφέρουν συγκεκριμένα.

Οι νόμοι της Καλιφόρνια κρίνουν παράνομες τις ηχογραφήσεις που έχουν γίνει χωρίς την συναίνεση όλων των εμπλεκομένων, ωστόσο ο Γκίμπσον έχει βάλει "λυτούς και δεμένους" να βοηθήσουν ώστε να μην διαρρεύσουν παραπέρα.

Γνωστός ευσεβής Καθολικός, ο Γκίμπσον είχε αφήσει εμβρόντητους τους θαυμαστές του το 2006, με τα αντισημιτικά σχόλια που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της σύλληψής του λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. "Γα****νοι Εβραίοι. Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους πολέμους που έχουν γίνει σε αυτό τον κόσμο", φέρεται ότι είχε πει τότε, ενώ είχε κάνει και έντονα σεξιστικά σχόλια σε μια γυναίκα αστυνομικό.

Τότε, είχε ζητήσει συγνώμη, είχε παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ανώνυμων αλκοολικών και το ζήτημα είχε σε γενικές γραμμές περάσει στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο πολλά βαρύς Μελ, δεν θα τη βγάλει καθαρή τόσο εύκολα.


Επιμέλεια: Ζωή Κίττα