Κάτι πετά εκεί ψηλά...

14.05.2009
Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, δεν πήγα (και το σκέφτηκα πολύ για να αφήσω την κοπέλα μου να πάει!) στην πολυσυζητημένη και από πολλούς πολυαναμενόμενη πρεμιέρα των «Naked Boys».

Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, δεν πήγα (και το σκέφτηκα πολύ για να αφήσω την κοπέλα μου να πάει!) στην πολυσυζητημένη και από πολλούς πολυαναμενόμενη πρεμιέρα των «Naked Boys». Το μιούζικαλ που έχει συναρπάσει γενιές και γενιές φιλότεχνων γκέι στη Νέα Υόρκη ήρθε στην Ελλάδα με την κατάλληλη προσαρμογή και απόδοση από τους ταλαντούχους Γιώργο Βάλαρη και Στέλιο Παπαδόπουλο κεντρίζοντας και το ενδιαφέρον των γυναικών.

Ειδικά για την Ελλάδα, που δεν έχουμε συνηθίσει σε θεάματα που σοκάρουν, η παράσταση με μαεστρία καταφέρνει να περάσει το γυμνό σε δεύτερο πλάνο και να πρωταγωνιστήσουν σε διάφορες εκδοχές οι προβληματισμοί του σύγχρονου άντρα, όπως οι προσδοκίες της οικογένειας και της κοινωνίας, οι σχέσεις, η ερωτική ζωή, η καριέρα, η μοναξιά, η αποξένωση των αστικών κέντρων κ.ά. Η πρεμιέρα, φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην έχει εκπλήξεις, όπως αυτή με το φωτογράφο Γιώργο Καλφαμανώλη, ο οποίος παραλίγο να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο (με ό,τι αυτό προϋποθέτει!), επειδή χτύπησε το κινητό του. Έγιναν και σοκαριστικές ερωτήσεις σεξουαλικού τύπου σε γνωστά πρόσωπα των Αθηνών, τις οποίες όμως όλοι απάντησαν ακομπλεξάριστα (τα έμαθα, τα έμαθα, αλλά δεν σας τα λέω!). Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από επώνυμους και κοσμικούς, οι οποίοι έφυγαν με την αίσθηση ότι η παράσταση τελικά δεν ήταν... σκληρή! Όσο για το μεγάλο ερώτημα των θεατών: «ποιος το έχει μεγαλύτερο», θα σας πω... ότι το ταλέντο των ηθοποιών θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατρόφιλο.