Στα πεταχτά

19.03.2009
Το έκανε το... θαύμα της η Άνι Σάλιβαν και τελικά ναυάγησε, γι’ αυτό το καλοκαίρι τουλάχιστον, η «Ηλέκτρα» που ήθελε να ανεβάσει η Πέγκυ Τρικαλιώτη με συμπρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

Το έκανε το... θαύμα της η Άνι Σάλιβαν και τελικά ναυάγησε, γι’ αυτό το καλοκαίρι τουλάχιστον, η «Ηλέκτρα» που ήθελε να ανεβάσει η Πέγκυ Τρικαλιώτη με συμπρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Είχαν αρχίσει οι συζητήσεις με το σκηνοθέτη Γιάννη Ιορδανίδη, αλλά, τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρόνος προετοιμασίας δεν ήταν αρκετός, κάποιοι συντελεστές είχαν άλλες επαγγελματικές δεσμεύσεις, ο θίασος δεν συμπληρωνόταν, οπότε το άφησαν για το άλλο καλοκαίρι. Έτσι, η Πέγκυ Τρικαλιώτη μαζί με τους συναδέλφους της, που παρουσιάζουν «Το Θαύμα της Άνι Σάλιβαν» στο Θέατρο «Άλφα», θα πάνε περιοδεία το καλοκαίρι.

Μπορεί ο «Νοέμβριος» να είχε άδοξο τέλος, αλλά ένα νέο σχέδιο για το χειμώνα θέλει πάλι τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και τη Βίκυ Σταυροπούλου να εμφανίζονται στο ίδιο σανίδι. Είναι τα πρώτα ονόματα για την επιθεώρηση που ακούγεται ότι θα ανέβει στο Θέατρο «Αλίκη» το χειμώνα. Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης ?συζητιέται έντονα το όνομα του Θοδωρή Αθερίδη?, την επιμέλεια των κειμένων έχει ήδη αναλάβει ο Θοδωρής Πετρόπουλος. Επίσης, έχουν «ανάψει» οι συζητήσεις για να συμπληρωθούν οι συντελεστές, ώστε να ανέβει μια επιθεώρηση φαντασμαγορική, σύγχρονη, με ζωντανή ορχήστρα και πολλές εκπλήξεις.

ελικά, το αποφάσισε η Δήμητρα Παπαδοπούλου και μετά τη Θεσσαλονίκη, που θα πάνε με το «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου», το έργο κατεβάζει οριστικά ρολά. Αν και η παράσταση που θα παίζεται μέχρι τις 5 Απριλίου στο Θέατρο «Κιβωτός» και στη συνέχεια θα ανηφορίσει προς Θεσσαλονίκη είναι sold out, εκείνη δεν θέλει να παίξει το έργο για τρίτη χρονιά και ήδη ψάχνει το επόμενο. Αυτοί όμως που έχουν αποφασίσει σίγουρα ότι θα πάνε και για τρίτη χρονιά είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος με το «Φιόρο του Λεβάντε» και ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον «Μπακαλόγατο».

«Στάχτη στα μάτια» μας... ρίχνουν στο «Από Μηχανής» Θέατρο. Μπορεί η σεζόν να πλησιάζει στο τέλος της, αλλά η εταιρεία «Συν-Επί» παρουσιάζει την ομώνυμη μαύρη φάρσα του Ευγένιου Λαμπίς σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου. Το έργο, αν και γράφτηκε το 19ο αιώνα, θίγει διαχρονικά προβλήματα, με χιούμορ και καυστική σάτιρα. Πρωταγωνιστούν πολλοί καλοί ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων οι: Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημοσθένης Ελευθεριάδης.

Είχε αποφασίσει να ανεβάσει τη «Λυσιστράτη» αυτό το καλοκαίρι ο Γιώργος Παρτσαλάκης, αλλά στην πορεία άλλαξε σχέδια. Έτσι, αυτές τις μέρες αρχίζει πρόβες για τον «Κουρέα της Σεβίλης» του Μπομαρσέ, μια παράσταση που θα ανεβάσει σε όλη την Ελλάδα με το «Θέατρο Κρήτης» και την «Αττική Σκηνή», σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη. Μαζί του θα είναι οι: Νίκος Δαδινόπουλος, Τάσος Παλαντζίδης και Θάλεια Προκοπίου. Ο Γιώργος Παρτσαλάκης χαίρεται πολύ και για αυτόν το νέο του ρόλο, αλλά και για το έργο που επέλεξε, όπου ο έρωτας έχει τον πρώτο λόγο, με πολλές ανατροπές και γέλιο.