Ραντεβού με τη high society

26.02.2009
Παρέες επώνυμων ζευγαριών στα νότια αλλά και τα βόρεια προάστια της Αθήνας, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τηλεοπτικοί αστέρες αναδεικνύουν σε hot στέκια τα δικά τους σημεία συνάντησης. Οι σύζυγοι επιφανών επιχειρηματιών Μελίσσα Βαρδινογιάννη, Χάνα Μυτιληναίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Παρέες επώνυμων ζευγαριών στα νότια αλλά και τα βόρεια προάστια της Αθήνας, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τηλεοπτικοί αστέρες αναδεικνύουν σε hot στέκια τα δικά τους σημεία συνάντησης. Οι σύζυγοι επιφανών επιχειρηματιών Μελίσσα Βαρδινογιάννη, Χάνα Μυτιληναίου, Βίκυ Πίτσου, Άννα Σουρδή, η δερματολόγος Τζένη Χίλαρη και η ηθοποιός Νάντια Μουρούζη αποτελούν μία από τις πιο διακριτικές αλλά και λαμπερές παρέες των βορείων προαστίων. Όταν ξεφεύγουν για λίγο από τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, συναντιούνται συχνά στην «Ρiazza Μela» στην Κηφισιά για πρωινό καφέ, ενώ την Παρασκευή θα τις δείτε να τρώνε στα εστιατόρια «Dalou» και «21» στο Κεφαλάρι. Η Σοφία Βαχάρη της Rolex και η αδερφή της Ηρώ κάνουν στενή παρέα με την Τζένη Μπαλατσινού και την κοσμηματοπώλη Κατερίνα Κατραμοπούλου. Στην παρέα τους έρχεται να προστεθεί και η Χρυσούλα Κέρος, ιδιοκτήτρια μοδάτου καταστήματος ρούχων στο Μαρούσι, η οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Φανή και τη Μαργαρίτα Σαραντοπούλου, αλλά και την Αρετή Δαλακούρα. Ο «Τηλέμαχος» στην Κηφισιά και το «Βahia Νera» είναι δύο αγαπημένα σημεία συνάντησής τους, με καλό φαγητό και πολύ γυναικεία κουβέντα

Στην καρδιά της Αθήνας
Εκτός από κουμπάρες, είναι και κολλητές. Ο λόγος για την Τζένη Μπαλατσινού και την Ελένη Μενεγάκη, που κάνουν πλέον στενή παρέα με τη Χρυσούλα Κέρος, πέρα από κοινές διακοπές, και περνάνε μαζί ευχάριστες, χαλαρές βραδιές τρώγοντας νοστιμιές από την ελληνική κουζίνα στο εστιατόριο «Παπαδάκης» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, αλλά και σούσι στο «Freud Οriental» στο Κολωνάκι, που έχει γίνει πραγματικά το νέο hot spot των κοσμικών της Αθήνας.

Το Κολωνάκι είναι ένα κι εκεί οι επώνυμοι Αθηναίοι κάνουν μόδα τα μέρη που επιλέγουν για επαγγελματικά ραντεβού, after office συναντήσεις αλλά και χαλαρά βράδια με φίλους.

Η «Ράτκα» και το «Lalu» είναι δύο από τις πιο μοδάτες κρυψώνες των επωνύμων. Στο «Αbreuvoir» απολαμβάνουν το φαγητό τους η Ιωάννα Μαρινοπούλου με την Άννα Δρούζα. Εκεί συναντιούνται συχνά και οι κοσμηματοπώλες Κώστας Καίσαρης και Σέρκος Τζανικιάν, ενώ διαχρονικό παραμένει το «Rock n Roll», όπου γιόρτασε πρόσφατα τα γενέθλιά της η Μαίρη Γλου, σύζυγος του Γιώργου Γλου.

Το εστιατόριο «Μύλος» στο «Ηilton» αλλά και το μπαρ «Galaxy» στο roof garden του ξενοδοχείου παραμένουν πάντα αγαπημένα σημεία συνάντησης για τους επώνυμους που θέλουν να παραμείνουν κεντρικά, αλλά να ξεφύγουν για λίγο από το Κολωνάκι.

Εκεί στο Νότο
Αλλάζουμε ρότα και πάμε νότια. Οι κοσμικοί εκεί, όταν δεν δένουν το ένα δίπλα στο άλλο τα πολυτελή σκάφη τους στο λιμανάκι της Πέρδικας στην Αίγινα για μεσημεριανό φαγητό την Κυριακή, συναντιούνται με τους φίλους τους σε γνωστά εστιατόρια και ψαροταβέρνες στη Γλυφάδα και στο Μικρολίμανο.

Οι εφοπλιστές Ντίνος και Ανδρέας Μαρτίνος, που το καλοκαίρι τους βρίσκουμε στη Σχοινούσα, απολαμβάνουν το φαγητό τους στον «Νικόλα της Σχοινούσας» στη Γλυφάδα, ενώ πολύ συχνά τρώνε παρέα στο εστιατόριο «Vincenzo» του Γιώργου Δημελά, επίσης στη Γλυφάδα.

Η Έλλη Στάη με το σύζυγό της Μιχάλη Γουλανδρή, αλλά και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς επιλέγουν ψάρι και θαλασσινές νοστιμιές στον «Θαλασσινό» πίσω από το «Ωνάσειο».

Οι επιχειρηματίες Άκης Σουρδής με τη σύζυγό του Μαίρη Μποζίκη και Φίλιππος Σουρδής με τη σύζυγό του Άννα, ο Νίκος Αγγλούπας, ιδιοκτήτης των εταιρειών Lucifer και Μia, με το γιο του Αλέξη, ο Νίκος και η Κρίστι Αργυρού, ο Κωνσταντίνος και η Φρόσω Λαιμού και ο επιχειρηματίας Άρης Σωτηρόπουλος με τη σύζυγό του Τατιάνα αποτελούν μια μεγάλη διαχρονική παρέα, που κινείται στα νότια προάστια.

Οι άντρες της συντροφιάς απολαμβάνουν τον καφέ τους στα «Δελφίνια» στη μαρίνα της Γλυφάδας, αφού εκεί έχουν δεμένα και τα πολυτελή σκάφη τους. Για φαγητό τις Κυριακές επιλέγουν κυρίως ψάρι στις ψαροταβέρνες «Δουράμπεης», «Παπαϊωάννου», «Jimmy and the fish», ενώ όταν ο καιρός είναι ηλιόλουστος, προτιμούν την ταβέρνα «Μπαρμπα-Γιώργος» στο Λαγονήσι, που έγινε πλέον μόδα!

Δίπλα στο κύμα
Αγαπημένο τους στέκι είναι και το εστιατόριο «Μezzaluna» στη Βουλιαγμένη, αφού η συντροφιά διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του Γιώργο Ναθαναήλ. Είναι στέκι της Ζωής και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, του Πάρη Κασιδόκωστα και της Μαριάννας Λάτση, ενώ όταν ανεβαίνουν στα βόρεια, προτιμούν το αντίστοιχο εστιατόριο του ίδιου ιδιοκτήτη, που άνοιξε πρόσφατα στο «Golden Ηall».

Αγαπημένα στέκια της επώνυμης παρέας είναι το bistrot «Τartare» στη Γλυφάδα και το meat restaurant «Silver Star» στο Καβούρι.

Στην παρέα τους προστίθενται συχνά ο εφοπλιστής Μιχάλης Καραγιάννης, η επιχειρηματίας Κατερίνα Βαρβία, το επιχειρηματικό ζεύγος Σαμ και Χρυσούλα Κέρος, αλλά και ο μεσίτης σκαφών Άκης Χυδήρογλου με τη σύζυγό του Ειρήνη Σκλήβα.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Glou Άκης και Γιώργος Γλου με τις συζύγους τους Μελίνα και Μαίρη επιλέγουν κυρίως τις γνωστές ψαροταβέρνες στο Μικρολίμανο, ενώ κάνουν στενή παρέα με τα αδέρφια Άκη και Φίλιππο Σουρδή, με τους οποίους είναι και κουμπάροι. Στην παρέα τους προστίθενται συχνά ο επιχειρηματίας Γιάννης Συγγελίδης με τη σύζυγό του Νάταλι και ο «κύριος Replay» Κώστας Τσουβελεκάκης με τη σύζυγό του Σοφία Βαχάρη.

Φυσικά, νέο hot spot για τους επώνυμους των νοτίων προαστίων έχει γίνει το εστιατόριο «Νobu» στον «Αστέρα Βουλιαγμένης». Εκεί βρίσκουμε συχνά και την κυρία Μαρία Καλάβρια-Φάις.

Αυτά είναι τα «in» στέκια των επωνύμων και αν τύχει και βρεθείτε κοντά σε κάποια από τις παραπάνω παρέες, θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τι πάει να πει πραγματικό lifestyle!