Nicole Kidman: Η μάχη της με την κατάθλιψη όταν γύριζε την ταινία «The Hours» μετά το διαζύγιο με τον Tom Cruise

31.12.2021
Nicole Kidman: Η μάχη της με την κατάθλιψη όταν γύριζε την ταινία «The Hours» μετά το διαζύγιο με τον Tom Cruise
Η Nicole Kidman εξομολογήθηκε ότι υπέφερε από κατάθλιψη ενώ έπαιζε τη Virginia Woolf στον απόηχο του διαζυγίου της με τον Tom Cruise.

Η Αυστραλή ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ για τον ρόλο της Woolf στην ταινία The Hours του 2002, στην οποία πρωταγωνιστούσαν επίσης η Meryl Streep και η Julianne Moore.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας της Woolf ενώ έγραφε το Mrs Dalloway και ο θάνατός της (από αυτοκτονία) αποτυπώθηκαν στην οθόνη, με την Kidman να παραδέχεται ότι επηρεάστηκε από τις δυσκολίες της συγγραφέως ενώ επέμενε να γυρίσει τη σκηνή της αυτοκτονίας χωρίς τη χρήση κασκαντέρ.

Εμφανιζόμενη στην εκπομπή This Cultural Life του BBC Radio 4, η Kidman είπε: «Δεν ξέρω αν σκέφτηκα ποτέ τον κίνδυνο, νομίζω ότι ήμουν τόσο μέσα της».

Το The Hours γυρίστηκε ένα χρόνο αφότου η Kidman ανακοίνωσε το διαζύγιό της από τον Cruise, τον οποίο είχε γνωρίσει το 1989.

«Νομίζω ότι βρισκόμουν σε ένα μέρος εκείνη τη στιγμή που ήταν μέσα στην κατάθλιψη, όχι στο ίδιο μου το σώμα», είπε η Kidman.

«Έτσι, η ιδέα της Virginia να βγαίνει από μέσα μου, ήμουν σαν ένα ανοιχτό δοχείο για να συμβεί. Και νομίζω ότι ο σκηνοθέτης Stephen Daldry ήταν πολύ ευαίσθητος μαζί μου γιατί το ήξερε αυτό. Ήμουν ανοιχτή να το καταλάβω, κάτι που νομίζω ότι είναι ίσως η ομορφιά της ζωής ως ηθοποιού».

Η Kidman, η οποία αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί ως Lucille Ball στο Being the Ricardos του Aaron Sorkin, μίλησε για την ψυχική της υγεία και σε άλλη πρόσφατη συνέντευξη, όπου είπε ότι συχνά νιώθει «μελαγχολία».

Όταν ρωτήθηκε για το τελευταίο πράγμα που την έκανε να κλάψει, η Kidman απάντησε: «Αυτό είναι πολύ προσωπικό. Αλλά ναι, κλαίω. Προσπαθώ να μην το κάνω, αλλά όλα είναι βαθιά λυπηρά».