Μπάκινχαμ: Φρουρός της βασίλισσας σπρώχνει μια τουρίστρια και γίνεται viral [video]

26.07.2018
Μπάκινχαμ: Φρουρός της βασίλισσας σπρώχνει μια τουρίστρια και γίνεται viral [video]
Κανείς δεν πρέπει να σταθεί στον δρόμο του. Στην κυριολεξία δεν βλέπει τίποτα και κανέναν μπροστά του. Ιδού και οι αποδείξεις.

Οι φρουροί των βρετανικών ανακτόρων -όπως και σε άλλα αντίστοιχα μέρη του κόσμου προφανώς- έχουν σαφείς οδηγίες να μην σταματούν πουθενά και για κανέναν λόγο όταν κάνουν τις "περιπολείες" τους ή όταν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει και με τους δικούς μας εύζωνες στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώστη στο Σύνταγμα.

Οι τουρίστες θέλουν πολύ να φωτογραφηθούν με έναν από αυτούς και το κάνουν εύκολα στις περιπτώσεις που εκείνοι βρίσκονται σταθεροί στο πόστο τους, ακίνητοι, αμίλητοι, αγέλαστοι. Βάζουν μάλιστα διάφορα στοιχήματα ότι θα καταφέρουν να τους κάνουν να γελάσουν -ή έστω να κινηθούν- όμως εις μάτην!.

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος "ρισκάρει" και προσπαθήσει να ποζάρει μαζί με κάποιον από αυτούς εν κινήσει; Καταστροφή! Το βίντεο που ακολουθεί το αποδεικνύει περίτρανα...

Διάβασε επίσης: Νέα ταραχή για το Παλάτι: Συνελήφθη συγγενής της Meghan Markle

Μία τουρίστρια, λοιπόν, θέλησε να κάνει τη δοκιμή της και να φωτογραφηθεί με έναν φρουρό, την ώρα που εκείνος θα περνούσε από μπροστά της, ή από δίπλα της. Όχι μόνο δεν τα κατάφερε, όμως, αλλά έγινε και μέγα "θέμα" στο διαδίκτυο.

Ο φρουρός την έσπρωξε με δύναμη από μπροστά του, ώς όφειλε με βάση τους κανονισμούς, και εκείνη μόλις και μετά βίας κατάφερε να κρατηθεί στα πόδια της.

Για την ιστορία, οι φρουροί δέχονται πολλές ενοχλήσεις από τουρίστες που τους φέρνουν σε δύσκολη θέση και υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία ως προς τι μπορούν να κάνουν για να αντιδράσουν. Αρχικά, η φράση που ανοίγει δρόμο είναι η "Make way for the Queen's Guard" (Κάντε χώρο για τον φρουρό της βασίλισσας) και αμέσως μετά, για εκείνους που επιμένουν και προκαλούν προβλήματα, υπάρχουν οι εξής δυνατότητες για τον φρουρό να αντιδράσει: Χτυπούν με δύναμη το πόδι τους, φωνάζουν ή σηκώνουν το τουφέκι τους ως τελευταία προειδοποίηση.

Ιδού και ένα βίντεο με ανάλογες τέτοιες στιγμές.