Το Φεστιβάλ Καννών απαγορεύει τις selfies στο κόκκινο χαλί! Τι ζητήθηκε από τους celebrities;

27.03.2018
Το Φεστιβάλ Καννών απαγορεύει τις selfies στο κόκκινο χαλί! Τι ζητήθηκε από τους celebrities;
Απίστευτος κι όμως αληθινός είναι ο νέος κανονισμός του Φεστιβάλ Καννών, σύμφωνα με τον οποίο οι selfies είναι πλέον απαγορευμένες.

Θυμάσαι τις δεκάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν στα social media κατά τη διάρκεια και μετά το grande event;

Ήρθε η ώρα να τις ξεχάσεις, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να παραβεί τον νέο κανονισμό του διευθυντή του φεστιβάλ, Thierry Fremaux, ο οποίος σε ανακοινώσεις και δηλώσεις του υπήρξε κατηγορηματικός: Οι selfies στο κόκκινο χαλί απαγορεύονται!

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και απογοήτευσε κυρίως του fans των δεκάδων αστέρων, καθώς και το red carpet των Καννών –σε αντίθεση με αυτό των βραβείων Oscar- αποτελούσε μία από τις σπάνιες ευκαιρίες που είχαν να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από τους αγαπημένους τους stars να μιλήσουν λίγο μαζί τους και να φωτογραφηθούν.

Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι πρότινος το κόκκινο χαλί των Καννών θεωρούνταν το πιο «φιλικό» ως προς τη δυνατότητα των «κοινών θνητών» να πλησιάσουν τα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας του Hollywood και του διεθνούς jet set.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Thierry Fremaux στο Vanity Fair, υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που αποφάσισε να απαγορεύσει τις selfies και αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός πως κατέληγαν… εκνευριστικές. Τις χαρακτήρισε, μάλιστα «γελοίες» και «αλλόκοτες», θεωρώντας πως κάνουν κακό στο prestige του Φεστιβάλ.

Στο περιοδικό αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι celebrities έχουν κι αυτοί ρητή εντολή να μην υποκύψουν στις φωνές και τα παρακάλια των θαυμαστών τους, καθώς κάτι τέτοιο είναι πλέον αντίθετο με τους κανονισμούς.

Οι ίδιοι, μάλιστα, απαγορεύεται όχι μόνο να φωτογραφηθούν με τους fans τους αλλά και… μεταξύ τους καθώς επίσης και μόνοι τους!

Το κατά πόσο η συγκεκριμένη αλλαγή θα έχει διάρκεια κανείς δε το γνωρίζει, αξίζει πάντως να περιμένουμε τις πρώτες αντιδράσεις…