Ωνάση: Ο πόλεμος εκατομμυρίων, τα άλογα και η νέα σύντροφος του Ντόντα!

18.03.2017
Υπάρχουν διαζύγια και διαζύγια... Αυτά για τα οποία μάχεσαι και διεκδικείς μια απλή διατροφή, υπάρχουν και τα διαζύγια σαν αυτά της Αθηνάς Ωνάση και του Ντόντα που εξελίσσονται σε πολύκροτα σίριαλ με χορό εκατομμυρίων και βασικό στόχο του ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στα πάντα.

Συγκεκριμένα ο Ντόντα κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά, εκτός από 11 εκατομμύρια δολάρια που δικαιούται από το προγαμιαίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει, άλλα 10 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση για την κατιούσα που έχει πάρει η καριέρα του τον τελευταίο χρόνο.

Ο Βραζιλιάνος ιππέας ισχυρίζεται πως η απόφαση της Αθηνάς να του απαγορεύσει τη χρήση των πανάκριβων αλόγων που είχε αγοράσει με δικά της χρήματα ήταν η αιτία που έπεσε από τη 10η στην 205η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ιππασίας. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που ποζάρει προκλητικά και δημοσίως σε τρυφερά τετ α τετ με τη νέα αγαπημένη του, τη δημοσιογράφο Ντενίζ Σεβέρο.

Η συμπεριφορά του φυσικά ήταν τελείως διαφορετική πριν από λίγους μήνες, όταν η Αθηνά πληροφορήθηκε από άνδρα της προσωπικής της ασφάλειας πως ο αγαπημένος της σύζυγος συνευρέθη ερωτικά με ξανθιά καλλονή στο υπερπολυτελές νέο σπίτι τους στη Φλόριντα.

Τότε ο Ντόντα έκανε τα πάντα για να αποφύγει τις συνέπειες. Αρχικά πίεσε τον υπάλληλο ασφαλείας να μην αποκαλύψει τίποτα στη σύζυγό του, και όταν εκείνος αρνήθηκε και η Αθηνά μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε για την Ευρώπη προσπάθησε να την πείσει με κάθε τρόπο να επιστρέψει.

«Είμαι στη μέση μιας καταιγίδας αλλά δεν θα εγκαταλείψω την αγάπη μου. Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα παλέψω ως το τέλος» δήλωνε ο ίδιος όταν η είδηση του χωρισμού τους έγινε πρωτοσέλιδο στα διεθνή μίντια. Οπως αποδείχτηκε πολύ σύντομα, ωστόσο, αυτό που πραγματικά εννοούσε ήταν πως δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη για την αμύθητη περιουσία της Αθηνάς, η οποία όμως αποδείχτηκε, τελικά, πιο σκληρή απ' ό,τι ο ίδιος πίστευε.

«Με αυτή την... Κούκλα από Ατσάλι ως αντίπαλο θα φθάσει ο σύζυγός της στην αίθουσα δικαστηρίου στο Βέλγιο να πει γιατί του χρωστάει λεφτά και γιατί θα πρέπει να τον συντηρεί με τα εκατομμύρια δολάρια, που απαιτεί αυτός» έγραφε χαρακτηριστικά πριν από λίγες μέρες, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο φίλος και επί χρόνια σύμβουλος της οικογένειας της Αθηνάς, Αλέξης Μανθεάκης.

Η αλήθεια είναι ότι η Αθηνά δεν έχει πλέον καμία σχέση με το 17χρονο κοριτσάκι που, έχοντας στιγματιστεί από την πρόωρη απώλεια της μητέρας του και προσπαθώντας με μεγάλη δυσκολία να διαχειριστεί το βαρύ σαν ιστορία όνομα του θρύλου Ελληνα παππού του, έπεσε στην αγκαλιά του καρδιοκατακτητή Βραζιλιάνου ιππέα.

Ενός άνδρα που δεν δίστασε λεπτό να εγκαταλείψει την οικογένεια που είχε ήδη δημιουργήσει με την πρώτη σύζυγό του, η οποία τελικά έδωσε τέλος στη ζωή της έχοντας ωστόσο προειδοποιήσει την Αθηνά για τον αληθινό χαρακτήρα του ανθρώπου που επέλεξε να μοιραστεί τη ζωή της. Εκείνη όμως ήταν πολύ νέα και πολύ ερωτευμένη για να υπολογίσει τους κινδύνους.

Ακολούθησε την καρδιά της, διέκοψε σχέσεις με οποιονδήποτε δεν αποδεχόταν τον Αλβάρο -τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ δεν τον κάλεσε καν στον λαμπερό γάμο της που έγινε τον χειμώνα του 2005 στο Σάο Πάολο. Μοιράστηκε με τον αγαπημένο της τη λατρεία της για την ιππασία και τα άλογα, αγκάλιασε τα δύο παιδιά του και έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρήσει τον παράδεισο που η ίδια πίστευε πως είχε δημιουργήσει. Εναν παράδεισο που φαινόταν να ανθίζει για 11 ολόκληρα χρόνια, καταστράφηκε όμως μέσα σε μια στιγμή.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως η Αθηνά αρνούνταν πεισματικά να αποκτήσει παιδί γιατί φοβόταν την τραγική μοίρα που συνόδευε τα μέλη της οικογένειας Ωνάση. Ισως αυτός, λένε, ήταν ο πραγματικός λόγος που θέλησε να απομακρυνθεί από καθετί που σχετίζεται με την Ελλάδα, την καταγωγή της, το τραγικό παρελθόν των συγγενών της. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως μέχρι σήμερα, στα 32 της χρόνια, δεν έχει καταφέρει να βρει την πραγματική ευτυχία.

Με πληροφορίες από το ΕΘΝΟΣ