Η Μαρία Σολωμού κουρεύτηκε για καλό σκοπό -Πρώτη φορά τόσο κοντά [photos]

21.02.2016
Σήμα κατατεθέν η άγρια κώμη της διάσημης ηθοποιού -μετά τα φρίδια της, εντάξει- αλλά εκείνη δεν δίστασε στιγμή να τα αποχωριστεί καθώς ο σκοπός του όλου εγχειρήματος ήταν ιερός.

Η Μαρία Σολωμού έκοψε τα μαλλιά της κοντά. Πολύ κοντά για τα δικά της δεδομένα. Και όλα αυτά για τους σκοπούς του προγράμματος "Χάρισε Δύναμη" από το Άλμα Ζωής σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος και το Pantene. Όλες τις λεπτομέρειες τις αποκάλυψε στο PeopleGreece και τη Βένια Καραγιάννη. Μαζί με όλες τις φωτογραφίες. Καρέ καρέ το κούρεμα!!!

Το πρόγραμμα αυτό, όπως εξήγησε η Μαρία Σολωμού, προτρέπει τις γυναίκες να μακρύνουν, να κόψουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους για να γίνουν περούκες από φυσική τρίχα, που θα δοθούν στις γυναίκες που δοκιμάζονται από τον καρκίνο. Τα μαλλιά που δωρίζονται συλλέγονται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής" και αποστέλλονται σε κατασκευαστή περουκών. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή τους θα επιδοτήσουν την αγορά περουκών για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

"Την ώρα που με κούρευαν είχα μια μεγάλη χαρά, καθώς είναι σαν να βάζω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι για κάτι πολύ σημαντικό. Όταν είδα το τελικό αποτέλεσμα, ξαφνικά άρχισα να γελάω, γιατί έχω να με δω έτσι από το σχολείο! Δεν με ένοιαξε πώς θα φαινόμουν ‒παρόλο που για μένα τα μαλλιά είναι σημαντικά, γιατί είναι σήμα κατατεθέν της εικόνας μου στη δουλειά‒ ούτε πώς θα τα φτιάχνω. Έχω συνηθίσει το ατημέλητο λουκ κι έτσι θα συνεχίσω. Όταν μου έκαναν την πρόταση, επειδή είχα πλήρη άγνοια, νόμιζα ότι θα έπρεπε να τα κουρέψω σε αγορίστικο στιλ. Όμως ούτε και τότε με ένοιαζε, παρόλο που τα μαλλιά μου είναι σγουρά και μακραίνουν δύσκολα. Όταν έμαθα ότι ουσιαστικά κόβονται 20 πόντοι, η μόνη μου ανησυχία ήταν μήπως δεν είχα τους πόντους που χρειαζόταν. Τώρα υποστηρίζω ότι κάθε γυναίκα που έχει τη δυνατότητα είναι σημαντικό να προσφέρει αυτούς τους 20 πόντους μαλλιών, που για μια άλλη γυναίκα είναι τόσο σημαντικοί ώστε μπορούν να της αλλάξουν όλη τη ζωή".

Ας αποτελεσει έμπνευση λοιπόν η κίνηση αυτή της Μαρίας Σολωμού και για άλες γυναίκες που μπορούν.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στο ΑΒ Βασιλόπουλος της Εθνικής Οδού (20ό χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, μετά την Κηφισιά) οι ειδικοί της Pantene, με επικεφαλής το hair expert Χρήστο Καλλανιώτη, θα κουρεύουν δωρεάν όσες γυναίκες θέλουν να προσφέρουν τα μαλλιά τους στο Άλμα Ζωής για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο, διαβάζουμε στο PeopleGreece. Να η ευκαιρία