Καζαντζίδης - Παντελίδης: Τους ένωσε Ν. Ιωνία & η λατρεία του κόσμου!

20.02.2016
Ήταν 14 Σεπτέμβρη το 2001, όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης "έφυγε" από τη ζωή. Ο θάνατος του μεγάλου βάρδου του λαϊκού τραγουδιού, της πιο σπουδαίας φωνής, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα.

Οι στιγμές που ακολούθησαν στο τελευταίο "αντίο" του σπουδαίου Στελιου ήταν μοναδικές και συγκινητικές. Χιλιάδες κόσμου πέρασε από το λαϊκο προσκύνημα... Επικρατούσε το αδιαχώρητο με τον κόσμο να προχωράει σε απίστευτες εκδηλώσεις λατρείας.

15 χρόνια μετά και η προσφυγική Νέα Ιωνία καλείται να αποχαιρετήσει ακόμα ένα "παιδί" της. Ο Παντελής Παντελίδης σε ηλικία μόλις 33 χρόνων, "φεύγει" από τη ζωή, μετά από τροχαίο. Οι εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου είνα απίστευτες. Η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και χιλιάδες κόσμου (μιλάνε για 20 χιλιάδες) βρέθηκε στο ύστατο χαίρε στον Παντελή.

Και μοιραία οι σκηνές στην κηδεια του Παντελίδη έφεραν στο μυαλό των περισσότερων εκείνες στην κηδεία του Καζαντζίδη. Όχι, ο Παντελίδης μουσικά δε συγκρίνεται με τον τεράστιο Στέλιο. Όμως, η Νέα Ιωνία, η ίδια προσφυγική γειτονιά, η λαϊκότητα και η σε... σημείο υστερίας, λατρεία του κόσμου, μοιραία τους ενώνουν. Για πάντα!!!