Γιατί η Φωτεινή Δάρρα έκανε αγωγή 500.000 στο «Πρωινό»

11.01.2016
Τον Οκτώβριο του 2013 η ομάδα του «Πρωινού» είχε αναφερθεί στην προσωπική ζωή της Φωτεινής Δάρρα και στους δεσμούς της με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη.

Η απάντηση των τριών προσώπων ήρθε από τους δικηγόρους τους με αγωγή άνω του μισού εκατομμυρίου σε βάρος της τότε ομάδας του «Πρωινού» και των στελεχών του ομίλου AΝΤ1, διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και σύμφωνα με την αγωγή (με γενικό αριθμό κατάθεσης 90588/2015 και αριθμό κατάθεσης δικογράφου 1581/2015), οι επίμαχες αναφορές συνιστούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ οι χαρακτηρισμοί από το «Πρωινό» έθιξαν την υπόληψη των τριών εναγόντων.

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια διεκδικεί αποζημίωση ύψους 299.000 ευρώ, ενώ οι αξιώσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Γιώργου Παπαχριστούδη (με τον οποίο η Δάρρα έχει μία κόρη) ανέρχονται σε 149.000 ευρώ έκαστος.

Στην κατάθεσή του πρόσωπο από το επαγγελματικό και το φιλικό περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη αναφέρθηκε στους ενάγοντες ως σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες με σπουδαία πορεία και διεθνή απήχηση και υποστήριξε ότι όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής στις 18 Οκτωβρίου 2013 «προσέβαλαν τον πυρήνα της προσωπικότητάς τους».

«Χρησιμοποιήθηκε αργκό ορολογία»

«Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προσβληθεί κανένας!» τόνισε, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου εργαζόμενος στο «Πρωινό» του ANT1, και εξήγησε ότι η εκπομπή «είναι ψυχαγωγική με σατιρικά στοιχεία. Η ορολογία που πολλές φορές χρησιμοποιείται είναι αργκό. Δεν υπάρχουν κείμενα, διότι η εκπομπή βασίζεται στον αυθορμητισμό». Ο ίδιος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το πάνελ προσέγγισε το ζήτημα της πατρότητας του παιδιού της Φωτεινής Δάρρα. «Στον Τύπο εκείνη την περίοδο υπήρχε μια ασάφεια ποιανού ήταν το παιδί. Δεν είχε ξεκαθαριστεί. Αντίθετα, στην εκπομπή ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι το παιδί ήταν του Γιώργου Παπαχριστουδη. Εμείς βγάλαμε τον κόσμο από τη σύγχυση, γιατί διευκρινίσαμε τίνος είναι το παιδί» επισήμανε!

Σχολιάζοντας τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο της τραγουδίστριας και τη λέξη «αγριογκόμενα», ο ίδιος εξήγησε ότι «την επαινούσαν ως πολύ ωραία γυναίκα».

Οπως είπε: «Στηρίχτηκαν σε κάποια τηλεοπτική αργκό, γιατί απευθυνόμαστε σε νεανικό κοινό. Το πάνελ απαρτίζεται από νέα άτομα. Ουδέποτε έχει υπάρξει κάποιο παράπονο από αυτούς που έχουν σχολιαστεί. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι είμαστε μια εκπομπή που χρησιμοποιούμε το χιούμορ, γίνεται μια ανάλαφρη κουβέντα. Το "μεγάλο κρεβάτι" δεν αφορούσε την κυρία Δάρρα. Οσοι παρακολουθούσαν το κατάλαβαν».

Σε ερώτηση του δικηγόρου των εναγόντων εάν δημιουργήθηκε η εντύπωση στο κοινό ότι η τραγουδίστρια έχει δύο συντρόφους, απάντησε ότι αυτό ξεκαθαρίστηκε εξαρχής και ο κόσμος ενημερώθηκε «χωρίς κιτρινισμούς».

Πηγή: Espresso