Κουρούμπαλης για Μπουλά: «Ο Σάκης στάθηκε γενναίος ως το τέλος»

24.11.2015
Με αφορμή τη νέα του θεατρική παράσταση «Παρασκευή παλιμπαιδισμού» που λαμβάνει χώρα κάθε Παρασκευή τα Μεσάνυχτα, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης μιλάει στο WomenOnly για όλα, ακόμα και για το ενδεχόμενο να ντυθεί γαμπρός!

Γόης με χιούμορ από τα γεννοφάσκια του, με μακριά κοτσίδα ή με κοντό μαλλί, όπως και να μας συστηθεί, ξανά και ξανά, ο ηθοποιός Δημήτρης Κουρούμπαλης έχει πάντα αυτό το κάτι, το κάτι ξεχωριστό που σε μαγνητίζει.

Η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί φέτος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, της οποίας έχει επιμεληθεί και το κείμενο είναι ξεχωριστή. Ξεκινάει στις 12 τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευή, την Παρασκευή του παλιμπαιδισμού. Ποιος είχε αυτή την ιδέα και πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να παίζει ένας ηθοποιός αργά τη νύχτα; Ο Δημήτρης εξηγεί την ιδέα πίσω από τη μεταμεσονύκτια παράσταση:

«Τα καλύτερα πάρτυ γίνονται αργά τη νύχτα, το μυαλό ξυπνάει, το σώμα αγγίζει τα όριά του και οι αναστολές πέφτουν για ύπνο.

Η μεταμεσονύχτια παράσταση για τους ηθοποιούς είναι μια υπέρβαση, έχει προηγηθεί ολόκληρη η μέρα με τις υποχρεώσεις της και καλούνται να παίξουν στην παράσταση με υψηλή ενέργεια και συγκέντρωση.

Αυτή η δυσκολία όμως δημιουργεί καινούργιες και υπέροχες ποιότητες στο παίξιμο».

Ποιο ξένο τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό πρότζεκτ είδε πρόσφατα ο ηθοποιός και το ζήλεψε πιστεύοντας πως θα ήθελε να συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτό;

«Παρακολούθησα την παράσταση «300 el x 50 el x 30 el» των βέλγων FC BERGMAN στη Στέγη και ενθουσιάστηκα βαθειά. Θα ήθελα να μπορούσα να κάνω τόσο αναπότρεπτα συγκινητικό θέατρο».

Ο Δημήτρης, στο ξεκίνημά του στην τηλεόραση υπήρξε τηλεοπτικός γιος του Σάκη Μπουλά στη σειρά «10 λεπτά Κήρυγμα». Το πως θυμάται ο ηθοποιός τον αξέχαστο Σάκη Μπουλά, συγκινούν!

«Θυμάμαι με μεγάλο σεβασμό την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισε τον επικείμενο χαμό.

Ο Σάκης στάθηκε πολύ γενναίος και κατάφερε να διατηρήσει ως το τέλος δίπλα του τους ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον φρόντιζαν χωρίς να τους γίνει βάρος, χωρίς να τους προξενήσει λύπη, αντίθετα εμψυχώνοντάς τους και παρηγορώντας ο ίδιος εκείνους.

Αν κρίνεται ο άνθρωπος από το τέλος του, τότε ο Σάκης Μπουλάς ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος».

Οι σειρές στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο Δημήτης δεν σταματούν να προβάλλονται στην τηλεόραση. Θα ήθελε ο ίδιος να κάνει κάτι νέο και έχει δεχτεί κάποια νέα πρόταση;

«Τα χρήματα που παίρνουμε οι ηθοποιοί από τις επαναλήψεις είναι σκανδαλωδώς λίγα. Κάποια στιγμή πρέπει να επηληφθούμε συλλογικά του ζητήματος. Όσο για τα καινούργια, συνεχώς παρουσιάζονται ενδιαφέρουσεςπροτάσεις με τις οποίες δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ λόγω πιεσμένου χρόνου.

Το θέατρο, οι παραγωγές και η συγγραφή μου αποσπούν την προσοχή και απαιτούν αφοσίωση και χρόνο με αποτέλεσμα η τηλεόραση να μπαίνει προσωρινά σε δεύτερη μοίρα. Φυσικά καλύπτεται η ανάγκη μου για τηλεόραση με την παρουσίαση της εκπομπής «Lifetime» στο NOVALIFE».

Η οικογένεια, η απόκτηση παιδιού είναι στα σχέδιά του ηθοποιού και τελικά θα τον δούμε σύντομα ντυμένο γαμπρό;

«Προς το παρόν το ασφυκτικά γεμάτο μου πρόγραμμα δεν επιτρέπει τίποτε άλλο εκτός από το σκύλο μου. Τα υπόλοιπα έχουν μετατεθεί».

Που θα βρεις το Δημήτρη: Θέατρο Νέου Κόσμου

Πότε; Κάθε Παρασκευή στις 12 τα μεσάνυχτα

Μετά την επιτυχία του R.I.P. Romeos Ioulietta Panta, η νέα παράσταση της So7 στην κεντρική σκηνή του θεάτρου του Νέου Κόσμου παρουσιάζει ένα μπαρ, ένα βράδυ και νέους που διασκεδάζουν με ασυγκράτητο κέφι. Με τολμηρές καταβολές στην παγκόσμια ερωτική λογοτεχνία στο κείμενο του Κουρούμπαλη, με την αδιάκοπη κίνηση των πέντε ηθοποιών και των τριών χορευτών που επιμελείται η Φρόσω Κορρού και με ζωντανή μουσική που θα αλλάζει σε κάθε παράσταση απ’ τον dj Γιώργο Κωνσταντινίδη, η «Παρασκευή Παλιμπαιδισμού» θυμίζει ότι μια νύχτα έξω μπορεί να μην είναι καθόλου μπανάλ. Το βράδυ ξεκινάει στις 00.00, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι ώρα τελειώνει...

Λίγα λόγια για το έργο : Ο Κρόκστα φιλιέται με τη μικρούλα του στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Οι φίλοι του τον περιμένουν έξω, θα τους βρει, θα πιει και θα πάει να κοιμηθεί. Όταν όμως οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο dj Quadrapod ξεκαρδίζεται από το πόστο του. Αυτό το βράδυ Παρασκευής θα είναι απρόβλεπτο. Ο Κρόκστα φτάνει στο μπαρ όπου η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει επικίνδυνα κι εκεί που όλα φαίνονται υπό έλεγχο, παρουσιάζεται από το πουθενά η Βανέσσα.

Η Βανέσσα αρέσει πολύ στον Κρόκστα. Η Βανέσσα όμως είναι και η πρώην του κολλητού του φίλου, του Σωτήρη που σήμερα δεν ήρθε μαζί τους. Ο Κρόκστα έχει μεγαλώσει πια, δεν θα έκανε τίποτα να βλάψει τη φιλία τους. Στο μαγαζί όμως, όλα είναι ρευστά, η Χριστίνα κάνει λαγουδάκια με έναν περίεργο τύπο, ο Πετράν φλερτάρει ασύστολα με μια Σέρβα και ο μπάρμαν φτιάχνει συγκλονιστικά ποτά τα οποία καταναλώνει η Νανά με απίστευτη ταχύτητα. Όσο για τον dj, αυτός έχει έμπνευση.

Το μπαρ θα μεταμορφωθεί κι αυτή την Παρασκευή σ’ ένα καράβι αισθησιασμού και οι άνθρωποι που παρευρίσκονται δεν γίνεται να φύγουν αζευγάρωτοι· ακόμα κι αν μετανιώσουν την επόμενη μέρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τάσος Καραχάλιος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ίριδα Μάρα, Χριστίνα Μπίτου, Πηνελόπη Μωρούτ, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Βασιλική Τρουφάκου