Playboy: Το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο λύνει τη σιωπή του [photos]

24.06.2015
Οι φίλοι και γνωστοί την φώναζαν Tula και ήταν το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που πόζαρε ποτέ για το ανδρικό περιοδικό Playboy, εν έτει 1991.

Οι φίλοι και γνωστοί την φώναζαν Tula και ήταν το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που πόζαρε ποτέ για το ανδρικό περιοδικό Playboy, εν έτει 1991.

Η Βρετανή Caroline Cossey δεν ήταν μόνο μοντέλο, αφού πολλοί παλιότεροι ίσως τη θυμούνται στον Τζέιμς Μποντ «Για τα μάτια σου μόνο» (1981), όπου πρωταγωνιστούσε ανάμεσα στα Κορίτσια του Πράκτορα 007. Το 1974 μια αυξητική επέμβαση στήθους και μια επέμβαση αλλαγής φύλλου δεν ήταν βέβαια και το πιο εύκολο πράγμα! Τη δεκαετία του ήδη 70 εργαζόταν ως μοντέλο στη Vogue και στο Harper's Bazaar, κρύβοντας φυσικά την πραγματική της ταυτότητα.

Η αποκάλυψη της ταυτότητάς της στα μίντια λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας, ήταν για εκείνη μια μικρή καταστροφή. Μετά τη φωτογράφησή της στο Playboy, η «Tula» αποτραβήχτηκε.

Μετά από 20 χρόνια σιωπής, η 60χρονη σήμερα Cossey μιλά για όλους και για όλα στο Playboy, το ίδιο περιοδικό που, 24 χρόνια πριν, είχε πρωτοπορήσει - χωρίς να το γνωρίζει - φιλοξενώντας τις φωτογραφίες της στις σελίδες του.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τους λόγους που την οδήγησαν στο να εγκαταλείψει το μόντελινγκ: «Είναι άλλο να σε γνωρίζει ο κόσμος ως επιτυχημένο μοντέλο και άλλο να σε ξέρει ως 'Τούλα, το τρανσέξουαλ μοντέλο'. Απλώς δεν ήταν το ίδιο. Ένιωθα σαν ατραξιόν σε τσίρκο».