Πέθανε ξαφνικά η Γουίτνεϊ Χιούστον

12.02.2012
Όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Associated Press, η δημοφιλής τραγουδίστρια υπέκυψε σε ηλικία 48 ετών από άγνωστη αιτία.

Η Γιούτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) γνώρισε τεράστια επιτυχία στις δεκαετίες του '80 και του '90, αλλά αργότερα απασχόλησε συχνά τα πρωτοσέλιδα με τον θυελλώδη γάμο της και τα προβλήματα που είχε με τα ναρκωτικά.

Υπήρξε παντρεμένη για 15 χρόνια, με τον επίσης τραγουδιστή Μπόμπι Μπράουν (Bobby Brown). Ο γάμος τους κατέληξε σε διαζύγιο το 2007. Μαζί είχαν αποκτήσει μια κόρη, τη 18χρονη σήμερα Κριστίνα (Kristina).

Στο απόγειο της καριέρας της, η Γουίτνεϊ είχε κερδίσει έξι βραβεία Γκράμι (Grammy), 22 American Music Awards (Βραβεία Αμερικανικής Μουσικής) και πλήθος άλλων διακρίσεων. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται ότι είχε πουλήσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια άλμπουμ.

Στην τελευταία εμφάνιση της στο Χόλυγουντ το βράδυ της Πέμπτης, η πρωταγωνίστρια του "Σωματοφύλακα" (The Bodyguard) έδειχνε καταπονημένη και σε κακή κατάσταση σαν να έχει ξανακυλήσει.

Η τραγική σταρ βρέθηκε λιπόθυμη σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Beverly Hilton στο Λος Άντζελες το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπέβερλι Χιλς, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκαν μια κλήση για βοήθεια στις 3:43 μ.μ. Έφτασαν στο σημείο δύο λεπτά αργότερα, όπου βρήκαν ήδη την πυροσβεστική, η οποία είχε κληθεί για άλλο περιστατικό.

Μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου της είχαν κάνει ήδη ανάνηψη, χωρίς αποτέλεσμα. Ο θάνατος της ανακοινώθηκε στις 3:55 τοπική ώρα.

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι η Γουίτνεϊ βρέθηκε νεκρή από τον περιστασιακό εραστή της και τραγουδιστή Ray J, αλλά ο εκπρόσωπος της Χιούστον το έχει διαψεύσει και είπε ότι εκείνος που την βρήκε ήταν ο σωματοφύλακας της.

Οι αρχές δεν έχουν διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου της, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν υπάρχουν ίχνη δολοφονίας.

Η Χιούστον προερχόταν από οικογένεια μουσικών. Η μητέρα της, Σίσι Χιούστον (Cissy Houston) ήταν διάσημη τραγουδίστρια των γκόσπελ, ενώ η ξαδέλφη της, Ντιόν Γουόρικ (Dionne Warwick) είναι επίσης αναγνωρισμένη ηθοποιός, τραγουδίστρια και τηλεπαρουσιάστρια.

Ο κόσμος της βιομηχανίας της μουσικής συγκλονισμένος από τα νέα ανταλλάσει συλλυπητήρια και αφιερώσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο πρώην σύζυγος της, Μπράουν δήλωσε συντετριμμένος από τον χαμό της, ενώ η κόρη της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Το Twitter έχει κατακλυστεί από συλληπητήρια μηνύματα ομότεχνων της Γιούτνεϊ.

"Πληγωμένη και δακρυσμένη για τον σοκαριστικό θάνατο της φίλης μου, της ασύγκριτης Κυρίας Γούτνεϊ Χιούστον", δήλωσε η Μαράια Κάρεϊ (Mariah Carey): "Δεν θα ξεχαστεί ποτέ ως μια από τις μεγαλύτερες φωνές που στόλισαν αυτόν τον κόσμο".

"Δεν υπάρχουν λέξεις! Μόνο δάκρυα", έγραψε η Ριάνα (Rihanna): "Μου φαίνεται πολύ παράξενο να βρίσκομαι στην πρόβα των Γκράμι αυτή τη στιγμή".

"Είναι συγκλονιστικό. Θα σε αγαπάμε πάντα Γουίτνεϊ", ανάρτησε η Κέιτι Πέρι (Katy Perry).

"Μόλις έμαθα τα νέα. Είναι τρελό", σχολίασε ο Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber).

Παρά την αρνητική δημοσιότητα που γνώρισε η Γούτνεϊ Χιούστον με το διαζύγιο της και τη μάχη της με τα ναρκωτικά, η απίστευτη φωνή της έχει σημαδέψει την ιστορία της μουσικής.

Ο θάνατος της συνέβη μια μέρα ακριβώς πριν τα βραβεία Γκράμι, το μεγαλύτερο γεγονός της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και τώρα οι διοργανωτές, προσπαθούν να προετοιμάσουν ένα αξιοπρεπές αφιέρωμα για την εκλιπούσα σταρ.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί και την τελευταία δημόσια εμφάνιση της Χιούστον, σε πάρτυ που έγινε με αφορμή τα φετινά Γκράμι.