Σε ποιον Θεό πιστεύουν οι διάσημοι

07.04.2011
Πολλοί από αυτούς λατρεύονται –ή λατρευόταν- σαν Θεοί. Οι ίδιοι όμως οι διάσημοι αστέρες του χθες και του σήμερα τι πίστευαν όσο αναφορά στη θρησκεία;

Πολλοί από αυτούς λατρεύονται –ή λατρευόταν- σαν Θεοί. Οι ίδιοι όμως οι διάσημοι αστέρες του χθες και του σήμερα τι πίστευαν όσο αναφορά στη θρησκεία;

Σκαλίζοντας λίγο τα αρχεία των «διάσημων θρησκευμάτων» βρίσκει κανείς πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Υπογραμμίζοντας ότι εδώ θα ασχοληθούμε με τα βασικότερες θρησκευτικές πεποιθήσεις αφήνοντας στην άκρη τα άπειρα δόγματα που υπάρχουν παγκοσμίως, ξεκινάμε κάπως παράδοξα από τους διάσημους άθεους (!).

Τι κοινό έχουν οι: Γούντι Άλεν, Λανς Άρμστρονγκ, Ντάρεν Αρονόφσκι, Ίγκμαρ Μπέργκμαν, Κάθριν Χέπμπουρν, Τζόντι Φόστερ, Τζακ Νίκολσον, Τζουλιάν Μουρ, Τζον Μάλκοβιτς, Ραφαέλ Ναδάλ, Μπιλ Γκέιτς, Νταϊάν Κίτον, Τζον Λένον, Έρνεστ Χέμινγουεϊ και Φιντέλ Κάστρο; Την έλλειψη της παραμικρής πίστης –ή έστω της ανάγκης για πίστη- στα Θεία.

Στη συνέχεια βρίσκουμε μια πιο μοντέρνα θρησκεία, που έχει «χτυπήσει» για τα καλά το Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλη από την εκκλησία της Σαϊεντολογίας με πιο διάσημους εκπροσώπους της τον Τομ Κρουζ και τον Τζον Τραβόλτα (και φυσικά τις συζύγους τους, Κέιτι Χολμς και Κέλι Πρέστον, αντίστοιχα).

Στη λίστα με τους διάσημους σαϊεντολόγους βρίσκουμε επίσης την Κίρστι Άλεϊ, την Μπράντι, την Μίμι Ρότζερς –η οποία τυγχάνει και πρώτη σύζυγος του πολύ νεαρού τότε Τομ Κρουζ, ο οποίος προφανώς από εκείνη δέχτηκε την πρώτη προσέγγιση-, η Πρισίλα Πρίσλεϊ και η κόρη της Λίζα-Μαρί και η Αν Άρτσερ.

Υπάρχουν και αρκετοί Μορμόνοι στο Χόλιγουντ με πρώτους και καλύτερους τους αδελφούς Όσμοντ, Ντάνι και Μαρί.. Στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε τους ηθοποιούς Άαρον Έκχαρτ και Κάθριν Χέιγκλ (του «Grey’s Anatomy») καθώς και τον χορευτή-σύντροφο της Σέριλ Κόουλ, Ντέρεκ Χαφ.

Στις πιο κλασσικές θρησκείες, όπως αυτή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ξεχωρίζουμε μεταξύ άπειρων ονομάτων, τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, τον Αλ Πατσίνο, τον Άλεξ Ροντρίγκεζ, τον Αντόνιο Μπαντέρας, τη Σάλμα Χάγιεκ, τον Τζέραλντ Μπάτλερ, Σούζαν Σαράντον και τητη Μεγκ Ράιαν.

Πολύ δημοφιλής θρησκεία για τους διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ υπήρξε από παλιά ο Βουδισμός. Με πιο γνωστό ίσως εκπρόσωπο αυτής της κατηγορίας τον Ρίτσαρντ Γκιρ, στη λίστα με τους διάσημους Βουδιστές ξεχωρίζουμε την Τίνα Τέρνερ, τον Λέοναρντ Κοέν, την Κέιτ Μπόσγουορθ και φυσικά τον Τάιγκερ Γουντς.

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί Εβραίοι στην παγκόσμια βιομηχανία του κινηματογράφου και της μουσικής. Μερικοί από τους πιο γνωστούς είναι οι Μπάρμπρα Στράιζαντ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Άστον Κούτσερ, Άνταμ Σάντλερ, Αλίσια Σίλβερστοουν, Έιμι Γουάινχαουζ, Ντέμι Μουρ και Ντέβιντ Αρκέτ.

Και τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφερόμασταν στους διάσημους Χριστιανούς Ορθόδοξους του Χόλιγουντ. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Τζένιφερ Άνιστον, Νία Βαρντάλος, Μελίνα Κανακαρίδη, Ολυμπία Δουκάκη και ο Τομ Χάνκς με τη σύζυγό το Ρίτα Γουίλσον (!).