Ένα χρόνο χωρισμένοι

03.02.2011
Επειτα από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα, αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους.

Επειτα από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα, αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους». Η ανακοίνωση του διαζυγίου Ελένης Μενεγάκη και Γιάννη Λάτσιου οδήγησε ορισμένα περιοδικά ακόμη και σε έκτακτες εκδόσεις. Ένα χρόνο μετά έχουν συμβεί πολλά: Η Ελένη Μενεγάκη δεν κρύβει πλέον τον έρωτά της για τον επιχειρηματία Μάκη Παντζόπουλο, ο Γιάννης Λάτσιος επικεντρώνεται στα επαγγελματικά του, ενώ πρόσφατα εκδόθηκε και τυπικά το διαζύγιο.

Το χρονικό
Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά το χωρισμό άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες για την «πέτρα του σκανδάλου». Έναν γοητευτικό επιχειρηματία που η Ελένη είχε γνωρίσει στις διακοπές της στην Άνδρο και τον ερωτεύτηκε παράφορα.

Το κυνηγητό των παπαράτσι προς την οικοδέσποινα του «Καφέ» από εκείνη τη στιγμή είναι ανελέητο... Μέχρι που το Μάιο την πετυχαίνουν σε ουζερί της Νέας Μάκρης μαζί με τον Ματέο Παντζόπουλο. Βέβαια, λίγο καιρό νωρίτερα στο ΟΛΑ του Θέμου Αναστασιάδη είχε παρουσιαστεί μια φωτογραφία με τον επιχειρηματία, την Ελένη και την Τζένη Μπαλατσινού, που όμως δεν έδειχνε κάτι... Στη συνέχεια βγήκαν και άλλες φωτογραφίες στη δημοσιότητα με πρώτη μια έξοδο του ζευγαριού σε εστιατόριο στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης. Ωστόσο, τα απόλυτα πειστήρια δημοσιεύτηκαν λίγο καιρό μετά, όταν Ελένη και Ματέο ανυποψίαστοι αντάλλασσαν καυτά φιλιά στη Ρώμη. Έπειτα από ένα καλοκαίρι με τις σελίδες των περιοδικών να μονοπωλεί η σχέση Ματέο και Ελένης, πλέον το ζευγάρι δεν κρύβεται.

Όσο για τον Γιάννη Λάτσιο; Ο γενικός διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 είναι μόνος και οι φήμες που κυκλοφόρησαν για δεσμό με την παρουσιάστρια του «Dancing with the Stars» Ζέτα Μακρυπούλια αποδείχθηκαν φούμαρα, καθώς η ηθοποιός είναι πολύ ερωτευμένη με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και δεν το κρύβει. Ο Γιάννης Λάτσιος επικεντρώνεται στα επαγγελματικά του και περνάει καλά με τους κολλητούς του φίλους, Γρηγόρη Αρναούτογλου, Αντώνη Κανάκη, και την πρώην κουμπάρα του και νυν κολλητή του Νατάσα Θεοδωρίδου.

Το διαζύγιο
Τον περασμένο Νοέμβριο εκδόθηκε και τυπικά το διαζύγιο του πολυσυζητημένου ζευγαριού. Όπως είχε γράψει τότε πρώτο το ΛΟΙΠΟΝ, κατάφεραν να μοιράσουν την περιουσία με ιδιωτικό συμφωνητικό. Η Ελένη Μενεγάκη κράτησε το διαμέρισμα στο Ελληνικό, τη μεζονέτα της Κηφισιάς, που εδώ και χρόνια ενοικιάζεται, την πολυκατοικία και το οικόπεδο της Καρύστου, αλλά και μια μεγάλη έκταση-φιλέτο στον Κράτηγο της Λέσβου. Ο Γιάννης Λάτσιος κράτησε μια έκταση στο Πυργί και ένα οικόπεδο-φιλέτο στην περιοχή Στριγανιά Κορωνίας.

H επιβλητική έπαυλη στα Μελίσσια, όπου μένει τώρα η Ελένη με τα 3 τους παιδιά και τη μητέρα της, μεταβιβάστηκε εξ αδιαιρέτου στα 3 παιδιά. Επειδή είναι ανήλικα, θα έχουν την ψιλή κυριότητα του ακινήτου και η Ελένη την επικαρπία.

Το εξοχικό της Χαλκιδικής, το οποίο είχε πολλά χρόνια να κατοικηθεί και εμφανίζει προβλήματα λόγω καθίζησης του εδάφους θα πωληθεί και στη συνέχεια Λάτσιος και Μενεγάκη θα μοιραστούν τα χρήματα.

Όπως λέγεται, ο Γιάννης Λάτσιος δίνει μηνιαίως το ποσό των 3.000 ευρώ ως διατροφή για τα παιδιά του, ενώ θα έχουν από κοινού την κηδεμονία και η Ελένη Μενεγάκη την επιμέλεια της ανατροφής τους. Αυτονόητο είναι πως δεν υπάρχει κανενός είδους περιορισμός για το πότε και πώς ο Γιάννης Λάτσιος θα βλέπει τα παιδιά.

Το ζευγάρι διατηρεί άριστες σχέσεις και δεν είναι τυχαίες οι αναμνήσεις της Ελένης Μενεγάκη, τις οποίες μοιράστηκε πρόσφατα με τους τηλεθεατές της εκπομπής της. Ούτε φυσικά τα δάκρυα που κύλησαν στο πρόσωπό της στο άκουσμα του «Αυτή η νύχτα μένει» της Δήμητρας Παπίου στο πιάνο.