Πορτοκαλόπιτα

25.11.2010

(Από την Άννα Πάσσαρη, Καλαμάκι)

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 250 γραμμ. γιαούρτι
  • 5 αβγά
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 βανίλιες
  • 2 πορτοκάλια για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες χυμός πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

1. Ζαρώνετε ένα ένα τα φύλλα και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και περιχύνετε τα φύλλα από πάνω και ενδιάμεσα.

3. Ψήνετε στους 170-180ο C μέχρι να ροδίσει.

4. Ρίχνετε το σιρόπι χλιαρό στην πίτα, που είναι επίσης χλιαρή.