Υλικά
- 500 γρ. συκώτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- Αλεύρι για να αλευρώσουμε το συκώτι
- Λίγο λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
- Ξύδι μισό ποτήρι
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ σε μισό ποτήρι νερό.
Eκτέλεση
- Σκεπάζουμε τον πάτο του τηγανιού με λάδι, αλατίζουμε και αλευρώνουμε το συκώτι και το βάζουμε στο τηγάνι (όχι δυνατή φωτιά, όχι πολύ τηγάνισμα).
- Στη συνέχεια, βγάζουμε το συκώτι και στο ίδιο λάδι που το έχουμε τηγανίσει ρίχνουμε το σκόρδο και το φρέσκο δενδρολίβανο, τα τσιγαρίζουμε και τα σβήνουμε με ξίδι. Στην πορεία ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που έχουμε φτιάξει ήδη μια κουταλιά πελτέ διαλυμένη σε λίγο νερό, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Τέλος, αφού βάλουμε το συκώτι στο πιάτο, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ.
Πουρές
Υλικά:
- Πατάτες
- Γάλα
Eκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και βάζουμε λίγο γάλα για να μην είναι πηχτός. Η διαδικασία αυτή γίνεται χωρίς φωτιά.
Το συγκεκριμένο φαγητό μπορούμε να το προσφέρουμε και κρύο με ουζάκι.