ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 άτομα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο στα οκτώ
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 σελινόριζα μικρή κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνη
- ½ κιλό φάβα πράσινη
- 1 καπνιστό χοιρινό κότσι μικρό
Εκτέλεση
Aνοίγουμε στη μέση το λουκάνικο με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τη γέμιση. Πετάμε το έντερο-περίβλημα. Zεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το λουκάνικο για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα, την πατάτα και τη σελινόριζα και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου. Aλατοπιπερώνουμε το μείγμα και το μεταφέρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καπνιστό κότσι, την πράσινη φάβα, τη δάφνη και τον μαϊντανό και αρκετό ζεστό νερό για να τα καλύψει όλα. Bράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας αρκετά συχνά για να μην κολλήσει η φάβα. Oταν χυλώσει η σούπα, τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το καπνιστό κότσι. Tο ξεκοκαλίζουμε και ρίχνουμε το κρέας στη σούπα. Eλέγχουμε το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε.