ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΨΗσιμο 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
150 γρ. σοκολάτα πικρή
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 αβγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι chocolate chips
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Στρώνουμε ένα ταψί 25x35 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Bάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο και τα λιώνουμε σε χαμηλή ένταση στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε κλασικό μπεν μαρί. Xτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα. Eνσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας (αργά πάντα) με κυκλικές κινήσεις και τελειώνουμε με τα chocolate chips. Aπλώνουμε στο ταψάκι τη ζύμη του brownie, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε αμέσως στον φούρνο.