Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
- 2 αγγούρια
- 2-3 ραπανάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουταλιές λάδι ελιάς
- 2 κουταλιές ξίδι
- 2-3 κλωναράκια άνηθο
- 1 κουταλάκι αλάτι
Τι κάνουμε:
Από το προηγούμενο βράδυ καθαρίζουμε τα αγγούρια, τα τρίβουμε με τον τρίφτη και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Βάζουμε κάτω από το σουρωτήρι ένα βαθύ πιάτο, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το σουρωτήρι στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το τριμμένο αγγούρι από το ψυγείο, το βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το Αυθεντικό Στραγγάτο και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, το πολτοποιούμε στο γουδί ή το λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ μαζί με μείγμα από το Αυθεντικό Στραγγάτο. Κατόπιν προσθέτουμε στο μπολ εναλλάξ, το λάδι και το ξίδι, το αλάτι και ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν τα υλικά μας ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλένουμε, στραγγίζουμε, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα ραπανάκια, τα βάζουμε και αυτά μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για άνηθο να χρησιμοποιήσουμε μαϊντανό.
Το κατάλληλο συνοδευτικό ένα δροσερό ποτήρι μπίρα