Σουπιές στιφάδο

11.06.2014

Yλικά

500 γρ. σουπιές καθαρισμένες

500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

250 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

20 ml ξίδι βαλσαμικό

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 δαφνόφυλλα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

EKTEΛEΣH

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον άνηθο.

Συνταγή: ΜIME.COM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ