Yλικά
1 φύλλο ζύμης κουρού
4 αβγά
25 γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Xτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 ατομικές ταρτιέρες. Κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους μεγαλύτερους από τη διάμετρο της κάθε ταρτιέρας. Στρώνουμε μέσα το φύλλο, γεμίζουμε με το μείγμα τυριού-μπέικον και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου