Μικρές κις λορέν

06.06.2013

Yλικά

1 φύλλο ζύμης κουρού

4 αβγά

25 γρ. βούτυρο

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

250 γρ. κρέμα γάλακτος

125 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη

1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Xτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 ατομικές ταρτιέρες. Κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους μεγαλύτερους από τη διάμετρο της κάθε ταρτιέρας. Στρώνουμε μέσα το φύλλο, γεμίζουμε με το μείγμα τυριού-μπέικον και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου