Πατατοκεφτέδες με μάραθο

16.07.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 55 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το τηγάνισμα

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρουμε σε μικρή κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, για 4-5 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μπολ και όσο είναι ακόμη ζεστές, τις λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον μάραθο και το σοταρισμένο κρεμμύδι. Ζυμώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το αβγό, την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει τόσο πηχτό ώστε να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια πλακέ περίπου 5-6 εκ. και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τους πατατοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο μεριές για 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.