Σαλάτα με ψητά μανιτάρια, σγουρο μαρούλι και πεκορίνο

24.07.2013
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μαρούλι σγουρό καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι πεκορίνο Αμφιλοχίας κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας Μαρτίνι
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά του μέσα σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να σχηματίσουν ένα ομογενές μείγμα και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σαλάτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, το σκόρδο και το μπέικον, τα ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μικρό αντικολλητικό ταψί.

Τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Βάζουμε το μαρούλι και το πεκορίνο σε μπολ και προσθέτουμε τα ψητά μανιτάρια μαζί με τα υγρά του ταψιού και τα χοντροκομμένα καρύδια. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και τη μοιράζουμε στα πιάτα.