Yλικά
- 2 κουλούρια Θεσσαλονίκης (όχι τα πολύ λεπτά)
- 200 γρ. φέτα μαλακιά
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
- 1 πιπεριά πράσινη μικρή
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- μερικά φύλλα βασιλικό φρέσκο ή ρίγανη
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Κόβουμε προσεκτικά τα κουλούρια οριζόντια στα δύο. Δουλεύουμε σε μπολ τη φέτα μαζί με την ντομάτα και την πιπεριά κομμένες σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο και τον βασιλικό πολύ ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη αλοιφή. Μοιράζουμε την κρέμα της φέτας πάνω στα κομμένα κουλούρια, κλείνουμε με το άλλο τους μισό και σερβίρουμε.
Για λιγότερα λιπαρά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια άπαχη μυζήθρα ή ένα ανθότυρο.