Σουφλέ λαχανικών με βασιλικό και ντομάτα

18.05.2012

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 4-6

Υλικά

* 100 γρ. Βιτάμ κλασικό
*
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
* 3 αβγά
* 280 γρ. κρέμα γάλακτος
* 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
* 100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
* 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
* 1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
* 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
* 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
* 20 γρ. βασιλικό
* αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα Βιτάμ.

2. Μουσκεύουμε τα ψωμάκια του τοστ και τα τοποθετούμε στο ταψί.

3. Ψήνουμε τα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές) στον φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά περίπου.

4. Τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί.

5. Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά.

6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα τριμμένα τυριά.

7. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και το περιχύνουμε πάνω από το ταψί.

8. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.