Πικάντικα μπουτάκια με χυλοπίτες

18.05.2012

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 4

Υλικά

* 180 γρ. Βιτάμ κλασικό
* 8 μπουτάκια κοτόπουλο
* 500 γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
* 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
* 120 ml κόκκινο κρασί ξηρό
* 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* ½ κιλό χυλοπίτες
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
* 1 ζωμό κότας Knorr «Σπιτικός»
* ½ ξύλο κανέλας
* 2-3 σπόρους μπαχάρι
* 1 φύλλο δάφνης
* 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
* ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ και το λιώνουμε σε δυνατή θερμοκρασία.

2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο καθώς και τα μπαχαρικά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαλακώσουν.

3. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον ζωμό Knorr μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Αφήνουμε 20-30 λεπτά έως ότου μαγειρευτούν τα μπουτάκια.

4. Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες και σουρώνουμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.

5. Σερβίρουμε τα μπουτάκια μαζί με τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα.