Γίδα με μυρωδικά και μακαρόνια

29.06.2011

Yλικά

  • 1½ κιλό γίδα
  • 1½ κιλό μακαρόνια χοντρά
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4-5 γαρίφαλα
  • 4 σπόρους μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι ολόκληρο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 200 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 180 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε σε κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το ξεκοκαλίζουμε. Κρατάμε το ψαχνό και το σοτάρουμε με τη μισή ποσότητα του βούτυρου ελαφρά. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Καίμε το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγανάκι. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας στη μέση, τα περιχύνουμε με το καυτό βούτυρο και πασπαλίζουμε με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.